marți 24 ianuarie 1:48 PM

       Abonare la google news

EXCLUSIV. Omul-cheie de la Dinamo a făcut un anunț trist pentru fanii și conducerea „câinilor”. Marin Iuhasz a notificat RTZ și instanța: „Mă retrag!


Marin Iuhasz, patraonul firmei Delta Glass, suporterul lui Dinamo care a contribuit cu sume importante în ultimii ani, a transmis, zilele trecute, administratorului judiciar și judecătorului sindic că își retrage mandatul dintr-o poziție cheie, cea de membru în Comitetul Creditorilor SC Dinamo 1948 SA. 


Anunț dur pentru conducerea lui Dinamo și, mai ales, pentru suporterii „câinilor”. PlaySport.ro a aflat că Marin Iuhasz, unul dintre puținii oameni de afaceri care a sprijinit clubul cu sume importante în ultimii ani, mai ales în momentele grele, a decis să renunțe la mandatul său de membru în Adunarea Creditorilor SC Dinamo 1948 SA. 

Marin Iuhasz a notificat RTZ și judecătorul sindic

Astfel, patronul firmei Delta Glass a transmis, la jumătatea lunii Ianuarie, mai multe notificări către administratorul judiciar, respectiv Tribunalul București, prin care aduce la cunoștință decizia. 

Este o pierdere importantă pentru RTZ, mai ales că poziția lui Marin Iuhasz era foarte importantă în Comitetul Creditorilor, acolo unde se iau decizii importante în insolvență. Pe lângă afacerist, din comitet mai fac parte: Asociația Peluza Cătălin Hîldan, care este și președinte, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice, Parc Hotels SA și Centrul Medical Unirea. 

Se încurcă jocul strategiilor în Comitetul Creditorilor

Alături de Adunarea Generală a Creditorilor, Comitetul Creditorilor votează deciziile importante care se iau în procesul de insolvență și, în caz de solicitare, colaborează cu judecătorul sindic. În acest moment, în jocul strategiilor, poziția lui Marin Iuhasz era foarte importantă, asta deoarece în Comitetul Creditorilor deciziile se votează cu majoritate, iar surse PlaySport.ro spun că Parc Hotel SA, respectiv Centrul Medical Unirea s-ar afla în sfera de influență a lui Nicolae Badea! 

Este nevoie de o nouă ședință a Adunării Generale a Acționarilor

Contactat de PlaySport.ro, Marin Juhasz nu a dorit să comenteze situația și a spus că, indiferent de decizia sa, nu o să poată sta departe de Dinamo, semn că, dacă va fi cazul, nu o să ezite să ajute clubul. Sursele PlaySport.ro spun că patronul de la Delta Glass ar fi fost deranjat de faptul că nu a fost consultat în momentul în care au fost luate anumite decizii în club și, din această cauză, a luat decizia de a se retrage din Comitetul Creditorilor SC Dinamo 1948 SA. 

Ce urmează în acest moment? RTZ & Partners SPRL trebuie să convoace o nouă ședință a Adunării Creditorilor pentru a se vota un înlocuitor pentru Marin Iuhasz în Comitetul Creditorilor. 

Portretul lui Marin Juhasz prezentat, în exclusivitate, de PlaySport.ro

În luna Mai a anului 2021, PlaySport.ro a dezvăluit cine este Marin Iuhasz, omul de afaceri care sprijină Dinamo, atât echipa de handbal din cadrul CS Dinamo, cât și echipa de fotbal SC Dinamo 1948 SA. Astfel, în decursul anilor, discret și fără să dorească să iasă în presă, prin sponsorizări și împrumuturi, suporterul „câinilor” a contribuit cu sume importante la ambele cluburi.

Playsport.ro