joi 26 ianuarie 8:40 AM

       Abonare la google news

Eugen Neagoe, înlocuit de Corneliu Papură la Universitatea Craiova. Antrenorul venit la U. Cluj nu poate conduce echipa de pe bancă


Universitatea Craiova are un nou antrenor. Cel puțin pentru momeny, Corneliu Papură va fi principalul echipei, până câns se vor rezolva problemele lui Eugen Neagoe, care încă nu poate sta pe bancă.


Revenirea lui Corneliu Papură

Papură nu a mai fost oficial la Craiova de doi ani. Ultima dată, el a stat pe banca echipei între noiembrie 2020 și ianuarie 2021, înaintea venirii grecului Marinos Ouzounidis la echipă.

Informația  a fost confirmată, pentru Fanatik, de patronul echipei de pe ”Ion Oblemenco”, Mihai Rotaru.

”Corneliu Papură are un contract de antrenor principal cu noi. Conform regulamentelor în vigoare sperăm ca în cel mai scurt timp Eugen Neagoe să-și rezolve problema cu U Cluj, de ce nu săptămâna aceasta, și apoi lucrurile vor intra pe un făgaș normal. Dacă v-a spus domnul Burchel că Papură este antrenorul principal în acte, înseamnă că așa e.

Noi aveam și varianta Gică Craioveanu, numai că era în Spania. În club îi avem cu licența PRO pe Sorin Cârțu, Corneliu Papură, Nae Ungureanu și Gică Craioveanu. Sperăm că Eugen Neagoe va fi pe bancă la meciul cu Hermannstadt, dar luăm în calcul că ar putea fi la partida cu Farul din deplasare”, a declarat Rotaru.

Neagoe și-a plătit datoriile către ”U” Cluj

Mihai Rotaru susține că omul căruia i-a încredințat soarta echipei pe care o patronează și-a achitat toate datoriile către fostul său club, care refuză să îl ”elibereze” din funcție. Acesta este și motivul pentru care Neagoe nu poate sta pe banca Craiovei, el fiind încă înregistrat ca antrenor al ”șepcilor roșii”. Rotaru a explicat ce urmează în continuare pentru antrenorul de 55 de ani.

”Domnul Neagoe a cerut o reziliere unilaterală cu U Cluj, este o acțiune individuală, dar permisă de regulamente. Împotriva acestei acțiuni se protejează în mod uzual acea numită clauză de reziliere. Nu a existat și atunci obligativitatea domniei sale este de a restitui jumătate din banii primiți în această perioadă.

A făcut acest lucru pentru că erau 4 luni, dintre care 2 neplătite, a restituit și ultimul salariu primit, dar în România nu este ca la FIFA. Nu înseamnă că e mai bine sau mai rău, înțeleg că se fac niște demersuri ca să se schimbe această situație.

Orice acțiune, chiar dacă este o înțelegere între părți, trebuie constatată de comisii. De exemplu, dacă eu reziliez cu un jucător de comun acord, această reziliere, chiar dacă e făcută de comun acord, trebuie să treacă prin așa zisele Comisii de Disciplină și acestea să constate”, a spus Rotaru.

 

Playsport.ro