Egiptenii cumpără cărți în rate din cauza inflației - Știrile.eu

vineri 27 ianuarie 2023 1:16 AM

Egiptenii cumpără cărți în rate din cauza inflației


Egiptenii fac împrumuturi pentru a cumpăra cărți din cauza inflației care crește vertiginos. „O carte a devenit un obiect de lux aici, în Egipt”, a explicat Mohammed El-Baaly de la Editura Sefsafa, potrivit BBC, scrie Mediafax.

Asociația editorilor egipteni susține că, în prezent, clienții pot cumpăra o carte plătind nouă rate și o dobândă de 1,5%.


În condițiile în care prețurile cărților au crescut de cel puțin două ori, unii autori egipteni au redus numărul de personaje și descrieri pentru a scurta cărțile. „Costul hârtiei și al cernelii a crescut enorm. Costul unei tone de hârtie este acum de aproape patru ori mai mare decât la începutul anului”, a mai spus El-Baaly.

Autoarea Dina Afifi, care scrie cărți pentru adolescenți, speră ca acest sistem să stimuleze vânzările în scădere. Ea a dezvăluit că aspectul ultimei sale cărți despre faraoni a fost schimbat pentru a reduce costurile de producție. „Cartea mea a fost redimensionată, redusă la doar 60 de pagini de la aproximativ 100, din cauza creșterii costurilor de tipărire”, a declarat ea pentru BBC.

Alți autori au tipărit cărțile în străinătate și produc mai puține exemplare, deoarece se așteaptă la scăderea cererii.

Stiripesurse.ro