Echipa la care va ajunge Gică Hagi după despărțirea de Farul Constanța. Regele a recunoscut că-și dorește să pregătească o națională - Știrile.eu

duminică 5 februarie 2023 1:12 AM

Echipa la care va ajunge Gică Hagi după despărțirea de Farul Constanța. Regele a recunoscut că-și dorește să pregătească o naționalăGică Hagi îşi pregăteşte minuţios următoarea sa mutare. Implicat doar în proiectul său de suflet în ultimii 12 ani, Regele se gândeşte ca la un moment dat să ajungă din nou pe banca unei echipe naţionale.

Aşa cum şi-a început de altfel şi cariera de antrenor ca selecţioner al reprezentativei României. Pe care nu a putut să o califice la Cupa Mondială din 2022, din Coreea de Sud şi Japonia.

Dubla cu Slovenai îl urmăreşte cu siguranţă  şi acum chiar dacă de la acel play-off au trecut mai bine de 20 de ani. Între timp, Hagi a câştigat o Cupă a Turciei cu Galatasaray, dar şi alte trei trofee ca manager tehnic al Viitorului. Succesele reuşite la echipa formată chiar de el l-au ambiţionat pe cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor.

Astfel, odată cu rebranduirea din 2021 şi transformarea în Farul, Hagi a creat o altă echipă capabilă să se lupte pentru supremaţie. Constănţenii au fost lideri la sfârşitul anului trecut în Superligă, iar gândurile suporterilor cei mai fideli s-au dus la reeditarea performanţei din urmă cu 6 ani.

Ce urmează după episodul Farul

Hagi este dornic să se întoarcă în fotbalul mare, pe care l-a părăsit în 2011 atunci când şi-a încheiat al doilea său mandat la Galatasaray. Chiar dacă a avut ceva oferte în această perioadă, „Regele” nu a acceptat să îşi abandoneze „copilul său de suflet”. Nici atunci când a lăsat echipa pe mâna spaniolului Ruben Alfonso pentru o scurtă perioadă de timp.

„Am iubit fotbalul atât de mult, că nimeni nu putea să mă oprească. Întotdeauna mai am nevoie de ceva. De succes, mie îmi place succesul, îmi place să câștig și întotdeauna lucrez pentru lucrul ăsta. Îmi doresc să antrenez o echipă mare sau o echipă națională pe care să încerc să o duc unde îmi doresc eu.

Titlul e în luptă! Da, bineînțeles. Suntem acolo, cele opt luni care au trecut ne-au arătat că putem să ne batem de la egal la egal cu orice echipă”, şi-a anunşat Hagi ambiţiile, într-un interviu acordat pentru sport.ro.

A refuzat recent naţionala

Gică Hagi a fost ofertat să preia naţionala României după ce Mirel Rădoi a plecat de pe banca primei reprezentative. A fost prima variantă pentru preşedintele Răzvan Burleanu, însă antrenorului Farului a spus pas, considerând că momentul unei reîntoarceri nu este unul potrivit. După ce au mai primit refuzuri şi din partea lui Răzvan Lucescu, Dan Petrescu şi Laszlo Boloni, oficialii de la Casa Fotbalului s-au oprit la Edi Iordănescu.

Playsport.ro