duminică 3 ianuarie 9:31 PM

       Abonare la google news

Dragoș Damian, CEO Terapia: „România are cea mai slabă rată de vaccinare din Europa”


  • Dragoș Damian, CEO Terapia: „Acum, România nu are capacitatea de a produce un vaccin anti-COVID”.
  • Dragoș Damian, CEO Terapia: „Când vor fi trei sau patru vaccinuri pe piață nu cred că imunizarea va mai fi o problemă. Acum stăm cu toții într-un singur vaccin”.
  • Dragoș Damian, CEO Terapia: „Ideea profesorului Virgil Păunescu este genială”.

Dragoș Damian, CEO Terapia: „Am discutat cu profesorul Virgil Păunescu, în primăvară, și am încercat să-l punem în legătură cu grupul nostru de studiu. Pandemia era la început și a fost trecută cu vederea activitatea de cercetare a domnului profesor. Ideea este geniala”.


Rămâne de văzut dacă România știe să fructifice rezultatele cercetării și să le ducă mai departe. Una este ideea, alta este descoperirea în sine și apoi punerea în aplicare.

De la idee și până la punerea în aplicare este un timp extrem de lung”.

Are România capacitatea de a transforma o idee intr-un vaccin

Dragoș Damian, CEO Terapia: „Nu, cea mai apropiată țară de România în care se poate produce vaccinul este Ungaria, pentru că au tehnologia necesară”.

Dragoș Damian, CEO Terapia: „Când vor fi trei sau patru vaccinuri pe piață nu cred că imunizarea va mai fi o problemă. Acum stăm cu toții într-un singur vaccin”.

Cum ar putea România să transforme ideea în realitate

Dragoș Damian, CEO Terapia: „Inițiatorii trebuie să vorbească și să insiste la autorități. Nu există cercetare și finanțare în România în zona medicală și zona farmaceutică”.

Cum se va descurca România mai departe

Dragoș Damian, CEO Terapia: „Ar fi bine să avem o bună practică. România are o rată a vaccinării foarte slabă, poate cea mai slabă din Europa. O cunoștință a mea spunea că dacă am pune centre de vaccinare mobile în malluri, am vaccina mii de oameni zilnic”.

Dragoș Damian, CEO Terapia: „Mi-e teamă de eventualele sincope de aprovizionare. Vedeți ce greu poate fi transportat și manipulat vaccinul”.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: Alephnews.ro