luni 4 ianuarie 10:03 AM

       Abonare la google news

Donald Trump a fost înregistrat când îi cerea unui oficial din Georgia „să găsească” voturi pentru a schimba rezultatul alegerilor


Este scandal mare în Statele Unite. Donald Trump a fost înregistrat în timp ce încerca să convingă un oficial al comisiei electorale din statul Georgia „să-i facă rost” de voturile necesare pentru a-i anula victoria contracandidatului Joe Biden la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020.


În fragmente din convorbirea de o oră care a avut loc sâmbătă şi au fost prezentate de presa americană, Donald Trump l-a criticat pe republicanul Raffensperger pentru că a refuzat să spună, în mod fals, că el a câştigat alegerile în Georgia şi a afirmat în mod repetat că alegerile au fost fraudate.

„Oamenii din Georgia sunt supăraţi, oamenii din ţară sunt supăraţi. Şi nu este nimic greşit în a spune asta, ştii, că ai recalculat”, a spus Trump.

Raffensperger i-a răspuns: „Ei bine, domnule preşedinte, problema dumneavoastră este că informaţiile pe care le aveţi sunt greşite”.

Într-un alt fragment, Donald Trump a spus: „Tot ce vreau să faci e asta. Vreau să găseşti 11.780 de voturi, ceea ce înseamnă cu unul mai mult decât avem. Pentru că am câştigat statul. Ar trebui să vrei să ai nişte alegeri corecte. Şi eşti republican”.

Citeşte şi: Donald Trump rămâne ferm pe poziţii. „Nu am pierdut, au fost alegeri trucate”

„Credem că avem nişte alegeri corecte”, a răspuns  Raffensperger, căruia Trump i-a replicat: „Nu, nu, aveţi… Nici pe departe. Vă lipsesc sute de mii de voturi”.

Preşedinele a mai susţinut în timpul convorbirii că voturile în stat au fost scanate de trei ori, acuzaţie pe care Raffensperger a respins-o spunând: „Am făcut un audit şi am demonstrat cu certitudine că nu au fost scanate de trei ori”.

Angajaţii biroului lui Raffensperger au înregistrat convorbirea cu Trump sâmbătă, potrivit unei surse. Raffensperger le-a spus consilierilor lui că nu a vrut ca înregistrarea sau transcrierea ei să fie dezvăluită decât dacă Trump l-a atacat sau a interpretat greşit discuţia.

Raffensperger, susţinător al lui Trump, a contrazis în mai multe rânduri acuzaţiile lui Trump legat de o fraudă în Georgia. El a supervizat trei renumărări ale voturilor şi alte analize ale procesului electoral.

La convorbire au asistat şi şeful cabinetului de la Casa Albă, Mark Meadows, avocata Cleta Mitchell şi alţi aliaţi republicani ai preşedintelui.

 

Sursa: Romaniatv.net