Dmitri Medvedev: Ucraina deschide cutia Pandorei. Suntem aproape de apocalipsa nucleară - Știrile.eu

vineri 24 martie 2023 8:53 AM

Dmitri Medvedev: Ucraina deschide cutia Pandorei. Suntem aproape de apocalipsa nucleară


Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, i-a cerut poporului Ucrainei să se gândească dacă îşi doreşte să deschidă cutia Pandorei, permițându-le țărilor occidentale să livreze țării lor obuze cu uraniu sărăcit.


”Consider că, în momentul de față, ar fi indicat chiar și populația, care a rămas în granițele statului ucrainean, să-şi pună întrebarea dacă vor să fie utilizată astfel de muniţie, pentru că ei sunt cei care deschid cutia Pandorei”, a afirmat Medvedev, informează Rador.

Dmitri Medvedev a mai spus că furnizarea de arme străine către Ucraina apropie apocalipsa nucleară. El a menționat că amenințarea cu un conflict nuclear în lume ”nu a trecut, ci a crescut”.

Pe 21 martie, Annabel Goldie, secretar de stat în cadrul Ministerului britanic al Apărării, a declarat că Londra va trimite Forțelor Armate ale Ucrainei obuze de uraniu sărăcit, în cadrul asistenței militare oferite Kievului.

Acest anunţ a provocat o reacție virulentă din partea Moscovei, inclusiv din partea președintelui rus, Vladimir Putin, și a ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu.

NATO participă direct la conflict

Dmitri Medvedev a afirmat că Alianța Nord-Atlantică este implicată în mod direct în conflictul ucrainean, folosind în acest scop armata NATO, care numără 3,6 milioane de militari, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI

. Potrivit lui Medvedev, analiștii NATO au recunoscut participarea NATO la ostilități. ‘Ei [NATO] participă, evident, într-un fel la un conflict hibrid și ei nu mai ascund acest fapt. Au o populație de 800 de milioane de persoane, care furnizează echipamente militare, arme și bani regimului de la Kiev’, a subliniat politicianul rus.

Stiripesurse.ro