marți 24 ianuarie 12:08 AM

       Abonare la google news

Destinație șoc pentru Fernando Santos, omul care a făcut din Portugalia campioană europeană. Rămâne selecționer în Europa


Portugalia a fost eliminată în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar. Parcursul ezitant al lusitanilor i-a fost fatal selecționerului Fernando Santos. Acesta a fost demis de la cârma naționalei Portugaliei, după 8 ani petrecuți în această funcție. Tehnicianul nu a stat însă pe bară decât o lună. Santos este foarte aproape să preia naționala Poloniei, care a rămas fără selecționer tot după competiția din Qatar.


Fernando Santos, aproape să preia naționala Poloniei

Naționala Portugaliei era considerată una dintre favoritele de la Cupa Mondială din Qatar. Lusitanii nu a avut însă un parcurs prea strălucitor, ei fiind eliminați în sferturile de finală de echipa Marocului.

Eșecul lamentabil din Qatar i-a fost fatal selecționerului Fernando Santos, care conducea naționala Portugaliei de 8 ani. Șefii Federației Portugheze de fotbal l-au demis pe Santos și l-au adus în locul acestuia pe Roberto Martinez. De-a lungul mandatului său, Santos a câștigat cu lusitanii Campionatul European din 2016 și Liga Națiunilor în 2019. El a bifat 109 meciuri pe banca Portugaliei, dintre care 68 au fost victorii, 21 egaluri și 20 de eșecuri.

Fernando Santos a stat însă doar o lună fără echipă, el fiind acum foarte aproape să preia naționala Poloniei. Potrivit publicației poloneze Sport, tehnicianul portughez a ajuns deja la Varșovia, urmând să semneze contractul în zilele următoare. Astfel, Santos îl va înlocui pe Czeslaw Michniewicz, cel care a fost demis tot după Cupa Mondială din Qatar.

Czeslaw Michniewicz, al zecelea selecționer demis după Cupa Mondială din Qatar

Polonia a făcut parte din Grupa C la Cupa Mondială din Qatar, alături de Argentina, Mexic și Arabia Saudită. Polonezii au reușit să se califice în faza optimilor, dar au fost învinși de Franța cu scorul de 3-1.

În urma rezultatelor obținute în Qatar, șefii Federației Poloneze de fotbal au decis să-l demită pe selecționerul Czeslaw Michniewicz. Acesta a condus naționala poloneză doar 11 luni, perioadă în care a înregistrat 5 victorii, 3 remize și 5 înfrângeri.

Am vrea să îi mulțumim lui Czeslaw Michniewicz pentru cele 11 luni de muncă depusă ca selecționer. Așa cum știm, a preluat echipa naționala într-o perioadă foarte dificilă.

În ciuda acestor circumstanțe, a reușit să ne califice la Cupa Mondială și să ne țină în aceeași ligă în Liga Națiunilor.

A condus echipa națională către prima rundă eliminatorie de la Cupa Mondială după o pauză de 36 de ani. Pentru toate acestea, Czeslaw Michniewicz merită mulțumiri”, a transmis Cezary Kulesza, președintelui FFP.

Czeslaw Michniewicz a fost cel de al zecelea selecționer demis după Cupa Mondială din Qatar.

Playsport.ro