marți 24 ianuarie 9:26 PM

       Abonare la google news

Denis Drăguș, la un pas de o mutare neașteptată! Serie B deschide porțile pentru încă un român


Denis Drăguș (23 de ani) este la un pas de transferul la Genoa. Atacantul lui Standard Liege va fi coleg în Serie B cu alți doi români, George Pușcaș și Radu Drăgușin.


Fotbalul românesc este pe cale să mai aibă un reprezentant în liga a doua a fotbalului italian. Denis Drăguș o va lăsa pe Standard Liege, cu sezonul compromis, și va semna cu o altă echipă deținută de fondul american de investiții 777 Partners. Genoa îl așteaptă pe internaționalul român alături de George Pușcaș și de Radu Drăgușin.

Denis Drăguș, la un pas de transferul la Genoa

După un sezon nici prea – prea, nici foarte – foarte, Drăguș este aproape de revenirea în Italia. A mai jucat în „Cizmă”, în urmă cu doi ani, dar la Crotone, în Serie A. Nu s-a remarcat atunci cu nimic. Totuși, italienii au fost impresionați de nivelul atacantului din acest sezon.

Calciomercarto.com anunță că Denis Drăguș este așteptat miercuri la Genova. Dacă totul va fi în regula la controlul medical, romînul va fi anunțat în aceeași zi. Genoa speră chiar să îl aibă la dispoziție chiar în meciul cu Pisa, din etapa viitoare.

„S-a încheiat afacerea între Genoa şi Denis Drăguş! Formaţia va aduce în Itaia un jucător de clasă de la Standard Liege până la jumătatea săptămânii, pentru a fi disponibil la meciul cu Pisa de sâmbătă, 28 ianuarie”, scrie și Gianluca din Marzio.

Va fi un duel românesc. Dennis Drăguș, George Pușcaș și Radu Drăgușin vor da piept cu Olimpiu Moruțan, Marius Marin și Adrian Rus.

Genoa se bate în acest sezon pentru revenirea în Serie A. Grifonii se clasează pe locul trei în Serie B, cu 39 de puncte, la egalitate cu Reggina, și la șase puncte în spatele liderului Frosinone.

Denis Drăguș: „Niciodată nu mă întorc acasă învins!”

Atacantul a impresionat la națională, în ultimele două partide ale tricolorilor. I-a răsplătit încrederea lui Edi Iordănescu și a marcat în eșecul cu Slovenia, de la Cluj, dar și în victoria cu Modova, de la Chișinău. Într-un interviu acordat Playsport la finalul lui 2021, Drăguș explica secretul renașterii sale.

„Tot auzim povești și sfaturi de la aceste speranțe ale fotbalului nostru care au eșuat după contactul cu fotbalul vest-european. Spune-mi trei lecții și din postura unui talent care s-a reechilibrat!
Fără să fie neapărat în ordinea importanței, ți le spun în ordinea în care le-am trăit eu. Întâi, șocul când ajungi afară e dat de faptul că trebuie să înțelegi nu repede, ci foarte repede!, că pleci chiar de la zero.

Nu te mai ține absolut nimeni în brațe și pe absolut nimeni nu interesează ce ai făcut și ce ai fost în România! Sună dur, dar e super real. Și nici nu te împinge cineva! Al doilea lucru, trebuie să fii 100% dedicat în fiecare minut. Atât de mare e competiția și atât de multe valori există pe piață, încât nimeni nu te așteaptă și doar de tine depinde să-ți câștigi locul. Al treilea lucru ține de cum folosești percepția publicului în favoarea ta.

Despre mine s-a scris la un moment dat că voi reveni în fotbalul din țară. Pac! Imediat mi-a venit în minte eticheta de jucător care nu a reușit, despre care îți spuneam, cel mai mare coșmar al meu! Și atunci am folosit asta ca să mă ambiționez și mai mult. Niciodată nu mă întorc acasă învins!”
Denis Drăguș, pentru Playsport.

Playsport.ro