De ce nu a fost convocat portarul Florin Niță la națională pentru meciurile cu Kosovo și Elveția - Știrile.eu

vineri 26 mai 2023 4:38 PM

De ce nu a fost convocat portarul Florin Niță la națională pentru meciurile cu Kosovo și ElvețiaPortarul în vârstă de 35 de ani nu s-a aflat pe lista preliminară a stranierilor pe care selecţionerul a anunţat-o în cursul zilei de astăzi.

Ionuţ Radu a fost singurul goalkeeper care a putut onora telegrama de convocare. Din nefericire pentru fostul component al celor de la FCSB acesta nu a mai putut ajunge la lot din cauza unei accidentări de ultim moment. El a fost înlocuit la pauza întâlnirii pe care echipa sa de club din Cehia, Pardubice, a disputat-o în faţa celor de la Jablonec. Absenţa portarului este regretată şi de formaţia cehă, care luptă pentru evitarea retrogradării în acest final de sezon.

„Niță va face o examinare completă și sper că va fi bine. Oricum, Markovič s-a descurcat excelent în repriza a doua cu Jablonec, a fost incredibil de greu și pentru el. Oricum, știm cum a mers până acum proiectul cu Niță în poartă și cât ne-a fost de folos”, a fost declaraţia antrenorului lui Pardubice, Radoslav Kovac.

Împrunutat de Sparta Praga la Pardubice în această a doua parte a stagiunii, Niţă va lipsi de pe teren o perioadă mai lungă, având în vedere că el va rata şi meciurile naţionalei de luna viitoare, din preliminariile Euro 2024.

Critici pentru penultima prestaţie

Niţă a fost protagonistul meciului cu Brno din urmă cu două săptămâni, atunci când românul a fost eroul echipei sale cu două penaltyuri apărate care au ajutat-o pe Pardubice să se impună în faţa contracandidatei la evitarea retrogradării. Şi-a îngropat însă coechipierii runde trecută, atunci când o gafă în duelul cu Zlin a facilitat succesul adversarilor.

În urma acesteia, tehnicianul lui Pardubice nu s-a gerit să îl critice chiar şi public.

„La salariul regesc pe care îl câștigă, el nu avea voie să facă o asemenea greșeală”, au fost vorbele regretate însă mai apoi.

Şi-a cerut scuze

Radoslav Kovac a retractat declaraţiile făcute recent.

 „N-a fost cea mai inspirată declarație. Am greșit și eu. Îl respect foarte mult pe Niță și îmi pare rău pentru ce am spus despre el. S-a întâmplat, deși nu trebuia, dar știu cât de mult ne-a ajutat.  A fost o eroare din lipsă de concentrare. Presiunea e imensă, numai că nu aveam voie să mă las pradă unor asemenea emoții. E o lecție din care am învățat toți!”, a transmis tehnicianul.

Playsport.ro