luni 23 ianuarie 10:45 PM

       Abonare la google news

Dan Petrescu, euforic după victoria cu Farul. ”Nici în visele cele mai frumoase nu speram asta”


Luni, 23 ianuarie, Farul Constanța și CFR Cluj s-au înfruntat în ultimul meci al etapei cu numărul 22 din Superliga. Ardelenii au jucat perfect și s-au impus categoric cu scorul de 3-0. La final, Dan Petrescu a fost extrem de bucuros pentru acest succes al echipei sale.


Dan Petrescu, extrem de bucuros după victoria cu Farul

La finalul meciului de la Ovidiu, Dan Petrescu a fost extrem de bucuros de victoria echipei sale. Tehnicianul a recunoscut că nu se aștepta la un succes atât de categoric pe terenul unei echipe puternice precum Farul.

Pentru mine si pentru echipă a fost meciul perfect. Nici în visele cele mai frumoase nu speram să câștigăm cu 3-0 la Farul. Am stat foarte bine în teren, am făcut un presing perfect. Toți băietii s-au sacrificat, însă primul gol a fost extrem de important. Așa este la fotbal,  primul gol este cel mai important. A fost marcat de un fotbalist care sper să rămână cât mai mult la CFR. Au fost multe echipe care l-au dorit. Este un băiat cuminte, modest, perfect la testele fizice. Dar toți jucătorii mei merită felicitați. După înfrângerea cu Sbiul am fost foarte supărat. Dar să câștigi cu 3-0 la Farul este extraordinar.

Secretul este să muncim mereu. Dar dacă nu luăm campionatul degeaba suntem pe primul loc acum. Sunt 5 sau 6 echipe care se vor bate la titlu. Noi vom avea multe meciuri și trebuie să rămânem concentrați.

Tot timpul a fost intensitate maximă. Până la urmă au fost ocazii mai multe în repriza a doua. Este normal ca echipa gazdă să fie agresivă. Lor le place să domine jocul. Asta i-a deranjat cel mai mult, că nu au putut să-și facă jocul.

Indiferent cine va fi pe primul loc la final nu este corect să se depuncteze echipele. Eu mă bat de mai mulți ani să fie lăsați mai multi jucători pe lista de joc. Noi trebuie să-i lăsăm în tribune. Să ne lase să avem 11 jucători pe banca. Noi mereu suntem invers. În România antrenează cine vrea, cine nu are licență. De ce nu avem și noi lista marită, chiat nu înțeleg.

Fiecare echipă ar trebui să aibă antrenor care are licență.

Bîrligea s-a accidentat, să vedem cât o să lipsească. E o regulă pe care nu o înțeleg. Dar naționala nu bate pe nimeni. Cum să bag un jucător U21? Dacă e bun îl bag. Dar echipa națională trebuie să aibă rezultate, dar nu prea mai avem”, a declarat Dan Petrescu.

CFR Cluj a făcut spectacol la Ovidiu. Ardelenii s-au impus categoric în fața celor de la Farul

Luni seară, Farul a primit vizita celor de la CFR Cluj în ultima partidă a etapei cu numărul 22 din Superliga. Partida se anunța extrem de disputată, având în vedere că miza era primul loc al clasamentului.

Farul a început mai bine, însă nu a reușit să-și creeze decât o singură fază de gol prin Louis Munteanu. Prima repriză nu a fost marcată de alte ocazii nici de o parte nici de cealaltă. Astfel, cele două echipe au intrat la cabine la egalitate, scor 0-0.

Repriza secundă a avut un scenariu total diferit. Echipa lui Dan Petrescu a început excelent și a deschis scorul în minutul 49 prin Krasniqi. Clujenii au continuat să domine clar jocul și au majorat scorul în mintul 59. Cristi Manea a executat perfect un penalty și a adus bucuria în tabăra clujenilor. Năuciți după acest nou gol primit, constănțenii au avut o tresărire de orgoliu, iar Munteanu a ratat o ocazie bună de a marca în minutul 61 . Însă tot ardelenii au mai marcat o dată. În minutul 77, Petrila a înscris după o pasă perfectă a lui Krasniqi și a stabilit rezultatul final. Partida s-a terminat cu victoria categorică a celor de la CFR cu 3-0. În urma acestui succes, CFR a urcat pe primul loc în Superliga, iar Farul a coborât pe poziția secundă.

Playsport.ro