Cutremur puternic în Ecuador: eforturile de salvare sunt în plină desfășurare pentru a scoate victimele de sub dărâmături - Știrile.eu

duminică 19 martie 2023 3:04 AM

Cutremur puternic în Ecuador: eforturile de salvare sunt în plină desfășurare pentru a scoate victimele de sub dărâmături


Cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui seism cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter, care a lovit sâmbătă coastele Ecuadorului, în nordul statului Peru, informează Rador.

Mai multe clădiri s-au prăbuşit sau au fost avariate, cea mai afectată provincie fiind El Oro, unde sunt zeci de persoane prinse sub dărâmături. Imaginile postate pe media sociale arată cum oamenii sapă cu mâinile goale în moloz pentru a ajunge la cei prinşi dedesubt.

Preşedintele ecuadorian, Guillermo Lasso, a cerut populaţiei să rămână calmă şi autorităţilor să evalueze pagubele. Seismul, care s-a produs la o adâncime de 66 de km şi a avut epicentrul la 10 km distanţă de oraşul Balao, a fost resimţit şi în Peru, dar oficialii peruani au declarat că nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale. Este cel mai puternic cutremur care loveşte Ecuadorul din 2016 până acum.


În aprilie 2016, aproape 700 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte mii de persoane au fost rănite după producerea unui seism cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter.

Stiripesurse.ro