Cutremur de 6,1 grade pe scara Richter în această după-amiază. Zona în care s-a produs - Știrile.eu

vineri 26 mai 2023 4:30 PM

Cutremur de 6,1 grade pe scara Richter în această după-amiază. Zona în care s-a produsUn seism cu magnitudinea 6,1 a fost raportat, vineri după-amiază, de Centrul seismologic european-mediteranean (EMSC).

Cutremurul s-a produs la ora locală 18:18 în largul prefecturii Aomori din nordul țării, la o adâncime de 20 de kilometri, potrivit JMA. Seismul a fost resimţit şi pe insula Hokkaido.

Până în prezent nu au fost raportate victime sau pagube materiale. Autoritățile nu au considerat că este necesar să emită o avertizare de tsunami.

CITEȘTE ȘI: O INSULĂ DIN EUROPA A FOST LOVITĂ DE CUTREMURE MISTERIOASE. CE SPUN OAMENII DE ȘTIINȚĂ

Vestul României a fost zguduit de un val de cutremure

În cursul zilei de luni, 22 mai, în județul Arad și orașul Lipova au fost resimțite două cutremure cu magnitudinea de 4,7, respectiv 4,4 grade pe scara Richter. În plus, nu mai puțin de 11 seisme s-au produs în ultimele două zile în zona de vest a țării.

Marți seară, un alt cutremur a lovit această zonă a României. Seismul a avut o intensitate de 4,3 grade pe scara Richter. Mai multe replici au fost resimțite ulterior. Cea mai puternică s-a produs la miezul nopții și a avut o intensitate de de 3,2 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la o adâncime de 8 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 23 km est de Arad, 48 km nord-est de Timişoara, 74 km sud-est de Bekescsaba şi 92 km nord de Reşiţa.

Cancan.ro