Cum văd străinii diferența dintre Hagi și Petrescu. De ce este „Regele” pe lista lui Celtic și ce alt antrenor român putea ajunge în Scoția | EXCLUSIV - Știrile.eu

miercuri 6 ianuarie 2021 3:45 PM

Cum văd străinii diferența dintre Hagi și Petrescu. De ce este „Regele” pe lista lui Celtic și ce alt antrenor român putea ajunge în Scoția | EXCLUSIV


Celtic Glasgow a devenit o mică „obsesie” pentru Dan Petrescu, în ultimii ani. Și-a permis să viseze că într-o zi va ajunge acolo. A învins Celtic de două ori, a eliminat clubul scoțian din Champions League și n-a ratat nicio șansă să laude echipa care părea mai accesibilă pentru el decât un club din liga secundă engleză.


Cu toate acestea, în aceste zile numele lui Dan Petrescu n-a apărut pe vreo listă cu posibili înlocuitori ai lui Neil Lennon. Mai mult, a apărut numele lui Gică Hagi, informația lansată de presa din Scoția și confirmată de sursele Prosport.ro.

Se pare că „Regele” chiar are un simpatizant în conducerea lui Celtic, care a strâns informații despre activitatea lui, de la mai mulți oameni din România. Sigur că antrenori ca Martin O’Neill, Eddie Howe sau Slaven Bilic sunt printre primii preferați și unul dintre aceștia va ajunge să antreneze Celtic, cel mai probabil.

Dar cum a ajuns Gică Hagi pe listă, chiar dacă în josul ei, cu toate că performanțele sale ca antrenor sunt mai puțin impresionante decât ale lui Dan Petrescu? Se pare că scoțienii sunt mai interesați de capacitatea de manager și mai puțin impresionați de un antrenor care să obțină rezultate imediate. Își doresc un om care să poată construi o echipă și să crească jucători, iar acesta este un argument pentru Gică Hagi.

Gică Hagi a anunțat că a avut mai multe oferte, dar le-a refuzat: „Îmi doresc să fie un proiect bun. M-am dus foarte jos și e nevoie de timp să ajung la cei mari. Vreau să am un manager care să umble pentru mine. Eu sunt deschis, ăsta e primul pas. Am avut oferte extraordinare din Golf și din Rusia, dar nu mi-am dorit”.

L-au vrut și pe Boloni

Însă, numele său nu a fost singurul nume de antrenor român despre care au vorbit conducătorii lui Celtic, în ultima perioadă, spun sursele Prosport.ro. Loți Boloni a fost și el o posibilitate luată în calcul, încă din toamnă. Atunci, fostul internațional s-a despărțit de Antwerp, dar românul a decis să semneze cu Panathinaikos.

 

 

Sursa: Prosport.ro