Cum va fi vremea în ianuarie. Prognoza meteorologilor - Știrile.eu

vineri 1 ianuarie 2021 11:55 AM

Cum va fi vremea în ianuarie. Prognoza meteorologilorMeteorologii anunţă pentru luna ianuarie temperaturi peste cele normale în această perioadă şi precipitaţii excedentare în anumite zone.

Săptămâna 4 – 11 ianuarie

 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane şi sub-montane din jumătatea sudică a ţării, spun meteorologii, potrivit News.ro.

Săptămâna  11 – 18 ianuarie

 

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, posibil uşor mai ridicate în sud-est.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nordică a ţării.

Săptămâna  18 – 25 ianuarie

 

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil uşor mai ridicat în nord-vest.

Săptămâna 25 ianuarie – 1 februarie

 

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil uşor mai ridicate în regiunile sudice.

Cantităţile de precipitaţiii vor putea fi excedentare în toată ţara, dar mai ales în zonele montane din vestul ţării.

 

Sursa: Stirileprotv.ro