Cum s-a produs ruptura dintre Bergodi și Sepsi: au încercat să-l pună pe Rednic în locul lui - Știrile.eu

vineri 26 mai 2023 8:50 AM

Cum s-a produs ruptura dintre Bergodi și Sepsi: au încercat să-l pună pe Rednic în locul luiSepsi a câştigat Cupa României şi va juca în cupele europene pentru al treilea sezon consecutiv.

Însă acest lucru nu este de natură să îi întărească poziţia lui Cristaino Bergodi care este aproape să se despartă de fomaţia covăsneană. Atât antrenorul cât şi patronul Laszlo Dioszegi au anunţat după triumful de miercuri că vor discuta despre continuarea colaborării şi din vară încolo.

Însă sursele Gsp susţin că oficialii ardelenilor s-ar fi înţeles deja cu Liviu Ciobotariu pentru a prelua gruparea din Sfântu Gheorghe. Antrenorul celor de la FC Voluntari se află şi el la final de contract şi a anunţat că îşi doreşte o nouă provocare după doi ani petrecuţi la gruparea ilfoveană.

Multă lume s-a întrebat de ce poziţia lui Bergodi a fost şubrezită de aşa natură încât după un astfel de succes nicio tabăra să nu poată confirma o reînnoire a anagajamentului.

Detaliul care a complicat lucrurile

Italianul care pregăteşte trupa din Covasna de un an şi jumătate a trecut prin momente dificile în acest sezon, atunci când obiectivul calificării în playoff a fost pus în pericol la un moment dat.

Se pare că în acele situaţii, nervos pe faptul că deşi echipa sa a ajuns să tremure pentru a-şi atinge ţinta deşi se afla în pole position pentru prezenţa în mini turneul pentru titlu, Laszlo Dioszegi ar fi negociat cu Mircea Rednic. Pe care îl vedea drept un posibil succesor al lui Bergodi.

„Puriul” a fost văzut nu o dată la la Sfântu Gheorghe la meciurile jucat de Sepsi. Iar prezenţa sa s-ar fi datorat tocmai acestor întâlniri cu omul de afaceri care investeşte la echipa roş-albă. Un alt impediment în calea unei continuări a colaborării dintre Bergodi şi Sepsi ar fi relaţia acestuia cu jucătorii. Fotbaliştii s-au plâns de mai multe ori de metodele de lucru ale peninsularului.

Divergenţe în privinţa potenţialului echipei

Dacă Bergodi e convins că a reuşit maximum cu lotul pe care îl are la dispoziţie, şefii lui Sepsi şi-ar fi dorit ca echipa să poată să se apropie de zona locurilor de cupe europene. sepsi a terminat sezonul pe poziţia a 6-a, după ce a izbutit să obţină 5 puncte în playoff, în urma unei victorii acasă cu Rapid şi a două remize, în Giuleşti şi pe teren propriu cu Farul.

„Pentru mai mult ar trebui un buget mai mare. Noi nu suntem la nivelul la care sunt CFR, FCSB, Craiova!”, ar fi spus italianul, „contrat” de Dioszegi chiar în momentele fericite de după cucerirarea Cupei României.

„Nu vreau să stric eu bucuria, dar noi așteptăm tot mai mult. Cu Bergodi mă voi întâlni vineri pentru discuția decisivă. Dacă el vrea să rămână, rămâne”, a fost cuvintele omului cu banii de la Sepsi.

Playsport.ro