Cristian Gațu, detalii neștiute despre cum a fost pus Viorel Păunescu președinte la Steaua! Momentul în care fostul mare handbalist a încercat să-l împace pe Gigi Becali cu generalii | EXCLUSIV ProSport LIVE - Știrile.eu

vineri 1 ianuarie 2021 5:45 PM

Cristian Gațu, detalii neștiute despre cum a fost pus Viorel Păunescu președinte la Steaua! Momentul în care fostul mare handbalist a încercat să-l împace pe Gigi Becali cu generalii | EXCLUSIV ProSport LIVECristian Gațu a oferit un amplu interviu pentru Prosport.ro, în care a atins și unul dintre cele mai aprinse subiecte ale ultimilor ani din fotbalul românesc: războiul dintre FCSB și CSA Steaua. Fostul mare handbalist a dezvăluit cum a fost pus Viorel Păunescu președinte la clubul roș-albastru și a oferit detalii despre încercarea de a-i împăca pe Gigi Becali și generalii armatei.

Cristian Gațu (75 de ani) a primit din partea redacției Prosport.ro premiul Hall of Fame pentru întreaga activitate. Legenda handbalului românesc e campion mondial în 1970 și 1974 cu echipa de handbal masculin a României.

A câștigat Liga Campionilor cu Steaua în 1977, iar mai apoi a fost președintele Federației Române de Handbal în perioada 1996-2014 și secretar în Ministerul Tineretului și Sportului în perioada 1991-1993. Cristian Gațu este unul dintre cei mai importanți oameni din istoria sportului românesc.

Cristian Gațu a oferit detalii despre instalarea lui Viorel Păunescu în funcția de președinte al Stelei. Cum a încercat să îi împace pe Gigi Becali și generalii Stelei

Tot timpul un apropiat al Stelei, care a cunoscut din interior toate acțiunile clubului, Gațu a dezvăluit și cum a fost pus președinte Viorel Păunescu. Acesta era ultima variantă pentru postul de conducere, iar în cele din urmă i s-a oferit funcția. Totodată, fostul mare sportiv spune că a încercat să îl împace pe Gigi Becali cu generalii clubului care au câștigat în instanță palmaresul și marca, însă fără succes, întrucât orgoliile celor două părți au fost foarte mari.

„Ultimul era Viorel Paunescu, daca nu voia, trebuia sa candidez eu. Am propus ca el sa fie presedintele CA, s-a acceptat. A fost apoi o sedinta la stadionul Ghencea, dupa sedinta mi l-a prezentat pe Gigi Becali. […] Am fost la Becali intr-o zi, i-am spus de ce nu da mana cu Steaua. N-a vrut. In mod normal, ce a facut nu poti sa refuzi, Becali a dat niste bani. Sa isi ia toata istoria nu se poate!

Nu stiu daca a luat corect clubul. Am facut un proiect de statut, sa las clubul de fotbal legat de Armata cumva, erau 4-5 generali. Nu era nicio urma de Becali. Erau in Adunarea Generala Victor si Giovanni, dar nu era Gigi Becali. Am vorbit cu Ienei sa vina atunci. Eu eram membru in Comitetul Executiv, era Adunare generala la fotbal. M-a chemat Sandu in birou, in picioare era Ienei”, a declarat Cristian Gațu într-un interviu în exclusivitate pentru Prosport.ro.

Sursa: Prosport.ro