joi 24 noiembrie 5:52 PM

Abonare la google news

Cozi la ulei şi carne de porc, la deschiderea unui supermarket. Oamenii au „vânat” ofertele de la primele ore


Prețurile din magazine au explodat, iar acest lucru i-a făcut pe români să fie cu ochii în patru la toate ofertele. Recent, la deschiderea unui magazin, mai mulți oameni au văzut o oportunitate pentru a-şi umple cămara cu produse de bază la preţuri foarte mici. Și pentru că fiecare leu contează, mulți dintre aceștia s-au trezit încă de la primele ore ale dimineții ca să prindă un loc bun la coadă.


Un bulevard din estul Capitalei a fost cu luat cu asalt de o mulțime de oameni pregătiți să umple coșurile cu produse la prețuri rezonabile. Încă de la 5 dimineața, mulți dintre cei care au aflat din timp de oferte au așteptat nerăbdători, mai bine de o oră la coadă deschiderea noului magazin.

Sărbătorile de iarnă să apropie cu pași repezi, iar cu ocazia aceasta, românii cu venituri mici și-au făcut provizii, pentru că vor exista și alte cheltuieli.

VEZI ȘI: CELE 3 ALIMENTE PE CARE TREBUIE SĂ LE CONSUMI LA ORA 11:00. REDUC STRESUL ȘI AJUTĂ MULT LA SLĂBIT

Promoţiile de 50% au făcut ca raftul de carne să se golească printre primele. Acest lucru demonstrează faptul că tot mai puțini români îți permit să cumpere un porc întreg de Crăciun. De asemenea, produsele de bază au fost si ele la mare căutare.

„Ce să facem, când avem oferte la magazine ne ducem şi noi acolo unde e mai ieftin, după pensiile pe care le avem”, a declarat un român pentru Observator.

Care sunt șansele de a fi plafonate prețurile anumitor alimente

Mai multe țări, printre care și Ungaria, au luat deja decizia de a plafona prețurile anumitor alimente. Cât despre scumpirile din țara noastră, consultantul economic Adrian Negrescu a venit cu mai multe informații. Acesta consideră plafonarea prețurilor ca fiind o măsură benefică pentru țara noastră. Dacă s-ar lua o astfel de decizie, există riscul ca produsele cărora li se plafonează prețul fie să dispară de pe piață, fie să se vândă ,,pe sub tejghea”.

,,Măsura ar fi benefică şi pentru România, dar cred că este posibil să fie pusă în practică. Orice plafonare a unui preţ sau a unui produs sau a unui serviciu în România duce la penurie, probabil vor dispărea de pe piaţă produsele alimentare pentru care se plafonează preţul sau se vor vinde pe sub tejghea”, a declarat Adrian Negrescu, la Antena 3 CNN.

Cancan.ro