COVID-19 la Tokyo! Guvernul, somat să declare stare de urgență - Știrile.eu

duminică 3 ianuarie 2021 2:42 PM

COVID-19 la Tokyo! Guvernul, somat să declare stare de urgențăGuvernatorul oraşului Tokyo, Yuriko Koike, a cerut, sâmbătă, ca guvernul japonez să declare din nou stare de urgenţă! Asta după ce capitala Japoniei a înregistrat în această săptâmână un număr record de contaminări cu noul coronavirus, scrie news.ro, citat de stiripesurse.ro.

Yuriko Koike a fost ferm în cerințele pe care le-a avut, pentru a proteja oamenii de virusul ucigaș. “Noi, guvernatorii din Tokyo şi din trei prefecturi, am solicitat guvernului să declare stare de urgenţă”, a spus Koike după o reuniune de trei ore cu Yasutoshi Nishimura, ministru însărcinat cu lupta împotriva coronavirusului. Calificând situaţia ca “gravă”, Nishimura a spus că guvernul va analiza opţiunea declarării stării de urgenţă. (CITEȘTE ȘI: STAREA DE URGENȚĂ ÎN LETONIA, PRELUNGITĂ PÂNĂ PE 7 FEBRUARIE)

COVID-19 la Tokyo! Guvernul, somat să declare stare de urgență

Ministrul le-a recomandat guvernatorilor să facă astfel încât restaurantele, barurile şi cluburile să închidă mai devreme, la ora 20.00, şi ca după ora 19.00 să nu se mai vândă alcool. Yuriko Koike şi-a justificat solicitarea către guvern prin faptul că numărul cazurilor de infectare cu coronavirus din Tokyo şi din prefecturile Saitama, Chiba şi Kanagawa a crescut, iar sistemul medical este pus în dificultate. (NU RATA: ÎNCĂ UN STAT PRELUNGEȘTE STAREA DE URGENȚĂ, DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI. MĂSURA RĂMÂNE ÎN VIGOARE PÂNĂ PE 18 IANUARIE 2021)

Oraşul Tokyo urmează să găzduiască în acest an Jocurile Olimpice, competiţie amânată anul trecut din cauza pandemiei.

Sursa: Cancan.ro