duminică 3 ianuarie 9:15 AM

       Abonare la google news

Coronavirus în SUA. Peste 270.000 de cazuri noi într-o singură zi


Coronavirus în SUA, de departe ţara cea mai grav afectată de coronavirus. De la începutul pandemiei, au fost înregistrate 20,38 milioane de cazuri de COVID-19 şi 349.920 de morţi.


Sâmbătă doar, 2.378 de persoane au decedat de COVID-19 în ţară.

Cum decurge campania de vaccinare împotriva coronavirus în SUA

Statele Unite au demarat campania lor de vaccinare la 14 decembrie, notează Agerpres. Peste 4,2 milioane de persoane au fost imunizate în întreaga ţară, cu toate că administraţia preşedintelui Donald Trump a promis că 20 de milioane de americani vor fi vaccinaţi până la sfârşitul lui 2020.

Campania de imunizare din SUA a fost dată peste cap din cauza întârzierilor în distribuirea vaccinului.

Citeşte şi: Primul român vaccinat în SUA, un asistent medical din Sibiu: „A fost emoţionant”

Primul român vaccinat în SUA este Nicolae Narcis Paștiu, un asistent medical din Sibiu. Bărbatul în vârstă de 42 de ani specializat în cardio-toracică și transplant de inimă, a vrut să fie în prima linie, solicitând să fie transferat în unitățile COVID-19, unde a activat în perioada martie-mai. Ulterior, sibianul a ajutat ocazional.

Primul român vaccinat în SUA consideră că vaccinul este cel care va pune capăt problemelor declanșate de pandemie, informează turnulsfatului.ro. Bărbatul este printre primele 50 de persoane din Statele Unite ale Americii care au  fost vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2.

Citeşte şi: Bilanț vaccinare COVID 2 ianuarie. Peste 1.500 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore

În schimb, bilanțul persoanelor vaccinate până acum în România a ajuns la 13.242, în condiţiile în care campania de vaccinare a început pe 27 decembrie 2020. În ultimele 24 de ore, Numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID cu vaccinul Pfizer BioNTech în ultimele 24 de ore este de 1586.

Sursa: Romaniatv.net