Coreea de Nord, test cu o dronă nucleară de atac subacvatic - Știrile.eu

vineri 24 martie 2023 3:15 AM

Coreea de Nord, test cu o dronă nucleară de atac subacvatic


Agenția de știri de stat nord-coreeană KCNA a declarat vineri că a testat în această săptămână, sub îndrumarea liderului Kim Jong-un, o nouă dronă nucleară de atac subacvatic. Între timp, o navă de asalt amfibie americană a sosit în Coreea de Sud pentru exerciții militare comune, informează Rador.


KCNA a confirmat, de asemenea, că a lansat rachete de croazieră în timpul exercițiului de testare, care a avut loc de marți până joi. În timpul exercițiului, drona nord-coreeană a navigat subacvatic timp de peste 59 de ore și a fost detonată joi în apele din largul coastelor estice ale Coreei de Nord, a precizat KCNA, dar nu a dat detalii cu privire la capacitățile nucleare ale dronei.

Dronele sunt destinate efectuării unor atacuri pe furiș în apele inamice și să distrugă grupuri navale și porturi operaționale majore, a precizat KCNA. „Această dronă nucleară de atac subacvatic poate fi desfășurată pe orice coastă și port sau poate fi remorcată de o navă de suprafață pentru operare”, a precizat agenția de presă.

Într-un exercițiu de tragere separat, Coreea de Nord a confirmat, de asemenea, că a lansat miercuri patru rachete de croazieră pentru a exersa efectuarea unor misiuni de atac nuclear tactic. Rachetele au fost înzestrate cu un „focos de test care simulează un focos nuclear” și au zburat între 1.500 și 1.800 de kilometri, a adăugat agenția.

Armata sud-coreeană a declarat că Phenianul a lansat miercuri patru rachete de croazieră în largul coastelor sale estice. Nordul a declarat că ultimele teste cu armament nu au avut niciun impact negativ asupra securității țărilor vecine.

Stiripesurse.ro