Coreea de Nord a testat o nouă dronă de atac nuclear subacvatic, care poate "produce un tsunami radioactiv pe scară largă" - Știrile.eu

vineri 24 martie 2023 7:27 AM

Coreea de Nord a testat o nouă dronă de atac nuclear subacvatic, care poate „produce un tsunami radioactiv pe scară largă”Coreea de Nord a testat o nouă dronă de atac nuclear subacvatic săptămâna aceasta, ca răspuns la exerciţiile militare comune desfăşurate de SUA şi Coreea de Sud, a anunţat vineri agenţia de presă nord-coreeană KCNA.

Armata nord-coreeană a testat acest nou sistem de arme de marţi până joi, în largul coastei provinciei Hamgyong de Sud.

Misiunea acestui sistem este de a „produce un tsunami radioactiv pe scară largă” printr-o explozie subacvatică şi să distrugă navele şi porturile inamice.

„Această dronă de atac nuclear subacvatic poate fi desfăşurată pe orice coastă sau în orice port, remorcată de o navă de suprafaţă”, a raportat KCNA. În momentul exploziei subacvatice, drona navigase timp de 59 de ore şi 12 minute la o adâncime de 80 până la 150 de metri.

apa-racheta-explozie-coreea-de-nord-profimedia Coreea de Nord a testat o nouă dronă de atac nuclear subacvatic, care poate „produce un tsunami radioactiv pe scară largă”. FOTO: Profimedia Images

Comisia Militară Centrală a Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord a lansat testele „cu scopul de a avertiza inamicul împotriva unei crize nucleare reale şi pentru a verifica fiabilitatea forţei nucleare de autoapărare”.

Coreea de Nord a lansat miercuri mai multe rachete de croazieră, potrivit armatei sud-coreene, care efectuează în prezent exerciţii comune la scară largă cu SUA.

Phenianul consideră aceste exerciţii drept repetiţii pentru o invazie a teritoriului său şi a avertizat în mod repetat că va răspunde „masiv”.

Noile lansări şi teste au loc la aproximativ o săptămână după ce Coreea de Nord a testat cea mai puternică rachetă a sa, Hwasong-17, al doilea test al unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) în 2023.

Editor : G.M.


Digi24.ro