Compania ucraineană de extracție de petrol și gaze naturale Ukrnafta poate vinde 150 mcm de gaze naturale pe lună - Știrile.eu

vineri 27 ianuarie 2023 3:57 AM

Compania ucraineană de extracție de petrol și gaze naturale Ukrnafta poate vinde 150 mcm de gaze naturale pe lună


Ukrnafta dispune de resurse de gaze naturale disponibile pentru vânzare în cadrul unor contracte bilaterale în cantitate de 150 de milioane de metri cubi (mcm) pe lună, a declarat directorul companiei, Serghei Korețki, interfax.com.

„Orice persoană juridică care dorește să primească o cantitate lunară de gaze naturale de 10.000 de metri cubi la un preț de piață se poate adresa managerilor companiei pentru a încheia un contract pe termen lung sau scurt. Volumul lunar al resursei disponibile pentru vânzare este de 150 de milioane de metri cubi”, a declarat Korețki într-o postare pe rețelele de socializare, citat de mass-media ucrainene.


În cadrul unui astfel de acord, un cumpărător va primi gaz care se află deja în instalațiile subterane de stocare a gazului din Ucraina, a precizat Korețki.

„Compania este, de asemenea, pregătită să furnizeze servicii complete pentru furnizarea de resurse energetice. Dacă compania dumneavoastră are nevoie simultan de diferite tipuri de hidrocarburi, cum ar fi gazele naturale și combustibilul, specialiștii vă vor ajuta să alegeți oferta de pachet potrivită la prețuri competitive”, a spus el.

Ukrnafta este pregătită să devină un partener transparent pe termen lung atât pentru marile întreprinderi industriale, cât și pentru companiile care au nevoie de cantități mici, a declarat Koretsky.

După cum s-a raportat, Ukrnafta a reluat vânzările de gaze naturale la licitațiile de schimb în noiembrie-decembrie 2022. În plus, compania și-a intensificat, de asemenea, operațiunile pe piața de furnizare a gazelor naturale către consumatorii finali.

Ukrnafta deține 85 de licențe speciale pentru producția de hidrocarburi, iar bilanțul său include 1.809 sonde de petrol și 153 de gaze. Compania deține, de asemenea, 537 de stații de alimentare, dintre care 449 erau în funcțiune la sfârșitul lunii decembrie 2022.

 

 

Stiripesurse.ro