Cod roșu de vânt puternic la munte. Avertismentul emis de meteorologi - Știrile.eu

luni 27 martie 2023 10:38 AM

Cod roșu de vânt puternic la munte. Avertismentul emis de meteorologiScad temperaturile în cea mai mare parte a țării. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe coduri de vreme rea.

 

Meteorologii au emis un cod roșu de vreme rea în zona montană. Sunt anunțate intensificări ale vântului la altitudini de peste 1.800 de metri în Carpații Meridionali. Codul intră în vigoare marți noapte.

ANM a mai emis un cod portocaliu de viscol. Sunt anunțate intensificări ale vântului în Carpații Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini de peste 1.500 de metri. Codul va intra în vigoare din această seară, de la ora 23:00, fiind valabil până marți.

Cod galben de vânt în 27 de judeţe

De asemenea, este cod galben de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării. Vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50-65 km/h și izolat peste 70-75 km/h.

Mai multe judeţe din Banat, Crişana, vestul Transilvaniei, Dobrogea şi estul Munteniei se află sub Cod galben de vânt pe parcursul zilei de luni.

Citește și

Primăvara

Potrivit unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul ora 6:00 – 23:00, în zonele vizate vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…65 km/h.

În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depăşi 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând diminuarea semnificativă a vizibilităţii.

Judeţele atenţionate de meteorologi, unele parţial, iar altele total sunt: Alba, Argeş, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiş şi Vâlcea.

Sursa: ANM

Etichete: meteo, anm, vremea,

Dată publicare: 27-03-2023 10:34

Stirileprotv.ro