Cod galben de instabilitate atmosferică. Zonele din ţară în care cantităţile de apă vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat - Știrile.eu

luni 22 mai 2023 10:47 AM

Cod galben de instabilitate atmosferică. Zonele din ţară în care cantităţile de apă vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat22-05-2023 | 10:43

anm, cod galben ANM

Meteorologii au emis, luni, atenţionare cod galben de atmosferică accentuată în mai multe regiuni ale ţării. Cantităţile de apă vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat, iar rafalele de vânt vor depăşi 65 de kilometri la oră.

autor

„În intervalul menţionat în Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crişana, precum şi în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…65 km/h), vijelii şi grindină”, anunţă ANM.

Potrivit meteorologilor, în intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp.

Meteorologii mai anunţă că astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată în vestul Dobrogei şi în sud-estul Munteniei.

În Bucureşti, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale.

Citește și

grindina si vant

„Cerul va fi variabil cu unele înnorări după-amiază când vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade. Temporar vântul va prezenta unele intensificări cu rafale de 40…50 km/h”, a mai transmis ANM, potrivit News.ro.

Sursa: News.ro

Etichete: vremea azi, cod galben, inundatii, anm,

Dată publicare: 22-05-2023 10:33

Stirileprotv.ro