CNA acuză TVR că a oferit publicului "un spectacol grotesc" de Revelion - Știrile.eu

sâmbătă 2 ianuarie 2021 5:15 PM

CNA acuză TVR că a oferit publicului „un spectacol grotesc” de RevelionDorina Rusu, membră în CNA, a declarat că televiziunea publică a oferit publicului un „spectacol grotesc”, care a încălcat atât legile bunului-simț, cât și pe cele ale audiovizualului. Televiziunea a difuzat de Anul Nou emisiunea „Revelion la mine acas’ „, filmată în barul deținut de Mugur Mihăescu în Centrul Vechi.

Printre invitați s-a numărat și Dan Bittman, care a acuzat de nenumărate ori autoritățile că nu raportează numărul real de infectări de COVID.

Dorina Rusu a mai spus că în emisiunea TVR „nu este vorba doar despre nişte glume proaste la adresa autorităţilor care gestionează criza generată de pandemie, ci despre faptul că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulţi oameni se uită la televizor, ia în derâdere regulile de protecţie anti-coronavirus, ba chiar instigă la nerespectarea lor”.

„Într-o perioadă atât de complicată cum este cea generată de pandemie, televiziunile şi posturile de radio trebuie să-şi înţeleagă nu numai libertăţile, ci şi responsabilităţile, iar televiziunea publică este cu atât mai datoare la responsabilitate cu cât este finanţată din bani publici. Dar acesta a fost încă unul dintre momentele deloc rare, din păcate, în care TVR şi-a abandonat misiunea publică”, a declarat Dorina Rusu.

Conform paginademedia.ro, înțelegerile încheiate de TVR cu Vacanța Mare însumează aproape 50.000 de euro.

„Este vorba de mai multe contracte, încheiate separat, la începutul lunii decembrie, cu Mugur Mihăescu, cu Radu Pietreanu și cu firma lor de producție, R&M Production”, afirmă site-ul citat.

Mugur Mihăescu a declarat că propunerea pentru Revelion a venit din partea TVR și că programul a fost filmat în pub-ul din Centrul Vechi, la St Patrick. “A fost o negociere, cât am considerat că este valoarea noastră pe piață”, a spus Mugur Mihăescu.

Citiți și Aglomeraţie la telegondola din Sinaia, în a doua zi din Anul Nou 2021. Sute de oameni stau la coadă. A fost cerut ajutorul jandarmilor

Sursa: Romaniatv.net