marți 24 ianuarie 1:37 PM

       Abonare la google news

Ciucă a promis la Iași Autostrada Moldovei, finanțată din PNRR: „Este un exemplu ca împreună putem pune lucrurile în mişcare”


Premierul Nicolae Ciucă a vorbit la Iași, la manifestările de Ziua Unirii Principatelor, despre prima autostradă care urmează să lege Moldova de restul țării și care va fi finanțată prin PNRR. Împreună putem pune lucrurile în mișcare, a fost mesajul premierului.


„Pentru că suntem la Iaşi, aş dori să mă refer la Autostrada Moldovei, A7, un obiectiv aşteptat mulţi ani de cetăţeni şi care, în sfârşit, are perspective certe de realizare. Finanţarea este asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, majoritatea tronsoanelor sunt deja contractate, iar antreprenorii au început lucrul”, a spus Ciucă.

„Modul în care reuşim să avansăm acest proiect în perioada scurtă în care l-am repus între priorităţi este încă un exemplu ca împreună putem pune lucrurile în mişcare, uniţi de dorinţa pentru mai bine. A8, Autostrada Unirii Târgu-Mureş-Iaşi-Ungheni va consolida, prin finanţarea europeană de care beneficiază România, oportunităţile de dezvoltare ale Moldovei”, a adăugat el.

„În România europeană toţi cetăţenii trebuie să aibă şanse egale, să se simtă în siguranţă şi să aibă speranţa unui viitor mai bun şi mai prosper”, a mai spus premierul.

Editor : M.B.


Digi24.ro