Circa 40% dintre români rămân fără bani cu o săptămână înainte de următorul salariu, iar 72% din oameni nu au ce să economisească - Știrile.eu

vineri 24 martie 2023 8:54 AM

Circa 40% dintre români rămân fără bani cu o săptămână înainte de următorul salariu, iar 72% din oameni nu au ce să economiseascăPatru din 10 români nu se descurcă din salariu sau pensie de la o lună la alta, cel puţin de asta se plâng bucureştenii cu studii superioare. 

Burlacii din provincie spun, însă, că se descurcă destul de greu şi că trebuie să taie distracţiile de pe listă ca să aibă bani pentru facturi şi rate. 

Circa 41% dintre cei care au răspuns sondajului făcut de revista de business Income Magazine spun că rămân fără bani cam cu o săptămână înainte de următorul salariu. 

Un român din 10 se plânge că nu îi ajung veniturile nici pentru mâncare. Aceeaşi proporţie rămâne în urmă şi cu facturile. 

Asta se întâmplă în condiţiile în care aproape doi din trei respondenţi mai au, pe lângă toate cheltuielile, şi grjia ratelor bancare. 

Aşă că, la final de lună, când trag linia veniturilor şi cheltuielilor, 72% dintre români observă că nu le mai rămâne niciun leu de economist. 

Lipsa banilor este o problemă acută și, completată de teama că prețurile vor continua să crească, duce la o stare de spirit negativă şi la multă frustrare. 

Ca să le ajungă banii, românii sunt dispuşi să renunţe să mai cumpere haine sau încălţăminte, dacă nu au neapărat nevoie şi mai amână vacanţele. 

Cei care rămân cel mai des fără bani sunt românii cu opt clase sau liceul. 

Sondajul a arătat şi că bărbaţii cu posibilităţi materiale se gândesc mai mult la investiţii, iar femeile – la nevoile lor sau ale familiei. 

Antena3.ro