Cine are cele mai mari șanse să fie antrenorul lui PSG. E dorit insistent și de Napoli - Știrile.eu

vineri 26 mai 2023 3:04 PM

Cine are cele mai mari șanse să fie antrenorul lui PSG. E dorit insistent și de NapoliPSG este gata să facă o schimbare majotă pe banca tehnică pentru sezonul următor.

Chiar dacă şi-a apărat titlul în actuala stagiune, gruparea franceză a fost eliminată prematur din Champions league. Iar în campionat a avut suficiente sincope încât fanii să se arate dezamăgiţi de mandatul lui Christophe Galtier. Cu siguranţă că aceasta este şi părerea şefilor de pe Parc des Princes. Cu cât zvonurile în privinţa instalării unui nou staff tehnic se înmulţesc.

După doar un sezon cu Galtier la conducere, PSG este pregătită să aducă un antrenor cu un CV şi mai important. Şi care să aibă în palmares şi Liga Campionilor, trofeul la care şeicii qatarezi tot visează de ani buni. Dacă până acum se vorbea despre numele lui Mourinho ca posibilul succesor al lui Galtier, acum un alt antrenor cu greutate a apărut pe lista parizenilor.

Luis Enrique le-a mai antrenat în cariera sa pe AS Roma, Celta Vigo, FC Barcelona şi naţionala Spaniei Luis Enrique le-a mai antrenat în cariera sa pe AS Roma, Celta Vigo, FC Barcelona şi naţionala Spaniei

Este vorba despre Luis Enrique, fostul selecţioner al Spaniei şi fost antrenor la FC Barcelona. El a cucerit cel mai râvnit trofeu european la nivel de club în 2015 pe banca echipei de pe Camp Nou.

Acord de principiu

În vârstă de 53 de ani, Luis Enrique este liber de contract după ce s-a despărţit la sfârşitul anului trecut de Furia Roja. Spania a fost eliminată în optimile Cupei Mondiale în faţa Marocului, la loviturile de departajare. Conform unui cont al fanilor francezi de pe un site de socializare, ibericul s-ar fi înţeles deja cu PSG.

Urmând ca acordul verbal să fie urmat de înţelegerea propriu-zisă. În această perioadă, chiar şi Napoli l-a curtat pe tehnician, în c0ndiţiile în care viitorul lui Luciano Spalletti este incert la echipă, în ciuda câştigării titlului în Serie A după o pauză de 33 de ani.

Luciano Spalletti, Sursă foto: Imago/ Marco CanonieroLuciano Spalletti, Sursă foto: Imago/ Marco Canoniero

Astfel că Luis Enrique ar putea reprezenta o soluţie viabilă pentru ca proiectul preşedintelui De Laurentiis să continue. De asemenea, numele lui Antonio Conte, Roberto De Zerbi sau Gian Piero Gasperini au fost şi ele aduse în discuţie pentru aceeaşi funcţie.

Playsport.ro