Centrul Cyber al Uniunii Europene va aduce la București locuri de muncă pentru specialiștii IT și investiții de miliarde de euro - Știrile.eu

miercuri 6 ianuarie 2021 3:53 PM

Centrul Cyber al Uniunii Europene va aduce la București locuri de muncă pentru specialiștii IT și investiții de miliarde de euro


  • România va fi gazda Centrului Cyber al Uniunii Europene la București
  • Mai multe companii ce activează în domeniul securității cibernetice își vor deschide sediul la București
  • Investițiile pot ajunge la 4,5 miliarde de euro

România va găzdui Centrul Cyber al Uniunii Europene la București. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe, anul trecut.


Companiile de securitate își vor deschide sedii în București pentru a fi cât mai aproape de seminarele și activitățile organizate de specialiști. Investițiile vor ajunge la 4,5 miliarde de euro în următorii ani.

Din aceasta sumă, 2 miliarde de euro reprezintă bani europeni, iar restul va fi contribuția statelor membre. Centrul va oferi oportunități de carieră multor experți, va fi o atracție pentru talentele din domeniul tehnologiei și va oferi oportunități de carieră și tinerilor cu puțină experiență.

Bucureștiul a fost ales dintre orașele care găzduiesc de mult instituții europene. Faptul că România încă nu am avut nicio insituție a Uniunii Europene a fost unul dintre motivele pentru care am fost aleși înaintea Bruxelles-ului de exemplu, acest lucru nu a fost un dezavantaj, dimpotrivă.

Un alt lucru care a contat a fost și propunerea României de a achita chiria și utilitățile centrului pentru următorii 10 ani. Și desigur, să nu uităm că România este a 6-a țară din lume ca număr de specialiști certificați în IT, înaintea unor țări ca Marea Britanie, Germania și Canada.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: Alephnews.ro