sâmbătă 2 ianuarie 10:47 PM

       Abonare la google news

Cele trei motive pentru care transferul lui Olimpiu Moruțan la Al Jazira i-ar putea distruge definitiv cariera | SPECIAL


Prosport.ro vă prezintă care sunt cele trei motive pentru care transferul lui Olimpiu Moruțan la Al Jazira i-ar putea distruge definitiv cariera.


Al Jazira, echipa care îl dorește pe Olimpiu Moruțan, se află în negocieri avansate cu Gigi Becali pentru transferul internaționalului român U21, dar o mutare la gruparea din Emiratele Arabe Unite i-ar putea distruge cariera mijlocașului.

Gigi Becali solicită 15 milioane de euro pentru a-l lăsa pe Olimpiu Moruțan să plece de la FCSB, dar șansele ca latifundiarul din Pipera să scadă din preț și să accepte cei 10,5 milioane de euro oferiți de șeicii de la Al Jazira sunt mari.

Cele trei motive pentru care transferul lui Olimpiu Moruțan la Al Jazira i-ar putea distruge cariera

Un transfer al lui Olimpiu Moruțan la Al Jazira ar reprezenta o lovitură uriașă pe plan financiar pentru mijlocașul în vârstă de 21 de ani, toate acestea deoarece salariul oferit de arabi depășește 1 milion de euro, dar mutarea i-ar putea distruge definitiv cariera.

1. Pierde șansa să debuteze la echipa națională a României

Deși un transfer la Al Jazira l-ar îmbogăți pe Olimpiu Moruțan, șansele ca mijlocașul să piardă ocazia să debuteze la echipa națională a României sunt foarte mici. Majoritatea fotbaliștilor ajunși în Golf au ieșit din circuit din cauza nivelului scăzut de acolo și distanței, iar „Oli” nu este un nume mare în fotbalul românesc care să contribuie decisiv la prima reprezentativă precum Mirel Rădoi și Mihai Pintilii, jucători care au evoluat în zona arabă.

2. Un transfer la o echipă de top din Europa, exclus după o aventură în Golf

FCSB este singura echipă mare bifată de Olimpiu Moruțan până în prezent, iar  internaționalul român nu a evoluat la o echipă importantă din Europa înainte de plecarea la Al Jazira, așa cum s-a întâmplat cu Nicolae Stanciu înainte de aventura la Al Ahli, „Oli” își poate lua gândul la un viitor transfer la o echipă importantă din Europa de Vest dacă va ajunge în Golf.

3. Olimpiu Moruțan, „țeapă” pe plan financiar?!

Arabii sunt renumiți  pentru felul în care îi „țepuiesc” pe jucătorii străini care ajung în Golf cu salarii mari. Stranierii au de cele mai multe ori întârzieri salariale sau nu își văd deloc banii, astfel că ajung să se judece cu clubul, așa cum a fost cazul lui Mihai Pintilii care și-a primit salariile restante după doi ani de la plecarea de la Al Hilal. Astfel, „Oli” are de ales între a-și urma visul de a fi fotbalist de top sau a deveni doar un jucător cu bani în cont.

  • 10,5 milioane de euro oferă Al Jazira pentru transferul lui Olimpiu Moruțan

 

Sursa: Prosport.ro