vineri 1 ianuarie 7:45 PM

       Abonare la google news

Ce se întâmplă în corpul tău după vaccinarea anti-covid-19, de fapt. Specialiștii spulberă orice mister


Deşi au fost imunizate peste două milioane de persoane, mulţi încă se întreabă ce se întâmplă în corpul tău după vaccinarea anti-covid-19, de fapt. Specialiștii spulberă orice mister şi explică totul despre acest subiect controversat.


Ce se întâmplă în organism după vaccinare

Cel mai fierbinte subiect al momentului este, fără îndoială, imunizarea pentru SARS-COV-2. Deşi la nivel mondial au fost injectate peste două milioane de persoane, lumea se întreabă ce se întâmplă în corp după vaccinarea anti-covid-19, de fapt. Specialiștii spulberă orice mister şi explică faptul că totul este un fel de antrenament pentru organism care învaţă de lupte cu temutul virus chinez.

Practic, în cazul unei infecţii cu noul COVID-19, anticorpii vaccinului nu permit virusului să pătrundă într-o celulă sănătoasă. De asemenea, prin imunizare nu mai există riscul apariţiei infecţiei simptomatice sau a formelor severe ale acesteia.

“Dacă să zicem sunt vaccinat şi fac o infecţie asimptomatică, virusul nu pătrunde în tractul respirator inferior. Se replică numai la poarta de intrare şi să zicem, poate fi transmis. Numai că concentraţia de virus o să fie foarte mică, iar riscul celorlalţi să se infecteze o să fie redus. Iar dacă din ce în ce mai mulţi o să fim imunizaţi, vaccinaţi, atunci virusul nu mai are unde să se replice. Nu mai are pe cine să infecteze.

Este sigur că vei avea un test de anticorpi pozitiv, care vor arăta tocmai că ai fost vaccinat, că eşti protejat şi că ai imunitate. Exclus să ai un test pozitiv care să îţi spună că ai virusul în organism”, a spus virusologul Simona Ruță, conform Alephnews.ro.

Câți oameni au murit după vaccinarea anti-covid-19

După ce în spaţiul public au apărut tot felul de speculaţii şi informaţii false, Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a decis să comunice că, până acum, nu au fost înregistrate decese după imunizare, în România.

“Nu s-au înregistrat reacţii adverse severe şi nici decese, după vaccinarea a peste 10.200 de persoane. Până în prezent, au fost înregistrate doar raportate 26 de reacţii adverse comune şi minore (4 reacţii locale cu durere la locul injectării şi 22 reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie). Autorităţile îi sfătuiesc pe oameni să urmeze câţiva paşi pentru a evita informaţiile false, înşelătoare”.

În urmă cu doar câteva zile, pe Facebook a apărut o ştire conform căreia ”la spitalul Baltasar din Bucureşti, o asistentă medicală moare, la o oră după vaccin! Era sănătoasă şi în floarea vârstei”. Drept urmare, autorităţile au decis să ofere informaţii corecte romanilor îngrijoraţi.

“Respectivul conţinut este în totalitate fals, înşelător, având potenţialul de a crea o stare emoţională negativă (panică, neîncredere, frică)”, a mai arătat CNCAV.

Sursa: Playtech.ro