Ce se întâmplă dacă mergi cu telefonul la toaletă. Specialiștii trag un mare semnal de alarmă - Știrile.eu

luni 4 ianuarie 2021 9:57 AM

Ce se întâmplă dacă mergi cu telefonul la toaletă. Specialiștii trag un mare semnal de alarmăMulți avem obiceiul de a nu lăsa telefonul din mână nici când mergem la toaletă. Care sunt riscurile în fața cărora ne supunem dacă avem acest obicei? Specialiștii nu-l recomandă deloc.

De ce nu e bine să mergi cu telefonul la toaletă? Explicația specialiștilor

Toată lumea îl are, pare un obicei inofensiv, dar în realitate nu e deloc așa. Mersul cu telefonul la baie nu este deloc recomandat de către specialiști. Un studiu recent arată că majoritatea oamenilor din aceste vremuri sunt dependenți de tehnologie, mai cu seamă de telefonul mobil care ne ajută să fim atenți la rețelele sociale. Obiceiul e unul periculos, iar alături de acesta se regăsește și cititul în baie.

Utilizarea mobilelor în camera în care îți desfășori nevoile fiziologice dăunează activității cerebrale și capacității de concentrare, productivitate și eficiență. O curiozitate dură indicată într-un studiu arată că 1 din 10 tineri riscă să-și piardă mai degrabă un deget decât telefonul mobil. Acesta e un alt semn al dependenței care crește înfiorător de repede în rândul copiilor cu vârste din ce în ce mai fragede.

  • Câteva puncte vulnerabile care ar trebui să fie luate în considerare atunci când te hotărăști să iei cu tine telefonul:

Sursa de bacterii dăunătoare
Crește riscul de a face hemoroizi
Limitează capacitatea de gândire
Poate cauza disfuncții pelvine

Părerea specialiștilor

„Sunt particule de apă şi aer care ajung în micile deschizături din telefon. Mai mult, carcasele pentru telefoane sunt realizate de obicei din cauciuc şi silicon, care sunt medii calde şi confortabile pentru bacterii”
Dr. Anchita Karmakar pentru SBS.

„Aceste bacterii pot fi salmonella sau E.coli, care sunt periculoase.Ea ne recomandă să nu luăm niciodată telefonul cu noi în baie şi la masă, iar după fiecare gustare şi utilizare a toaletei să ne spălăm pe mâini înainte de a le pune pe telefon. Mai mult, nu strică dezinfectarea telefonului cel puţin o dată pe săptămână, cu o cârpă muiată în spirt sau spray-uri speciale.

Potrivit unor studii anterioare, smartphone-urile, clanţele uşilor şi volanele maşinilor sunt unele dintre cele mai încărcate cu bacterii lucruri cu care interacționăm zi de zi. Pe lângă problemele de sănătate pe care le implică, utilizarea telefonului în baie poate afecta şi dispozitivul. De multe ori după un duş nivelul de umiditate din baie este foarte mare, iar acesta poate afecta componentele interne ale unui smartphone, mai ales dacă nu este unul rezistent la apă. Chiar şi în cazul acestor modele folosirea în baie este periculoasă în timp, deoarece nu sunt testate în astfel de scenarii”, arată diez.md.

Sursa: Playtech.ro