Ce se întâmplă dacă bei 6 căni de apă cu bicarbonat de sodiu. Femeile sunt cele mai avantajate - Știrile.eu

vineri 1 ianuarie 2021 5:59 PM

Ce se întâmplă dacă bei 6 căni de apă cu bicarbonat de sodiu. Femeile sunt cele mai avantajateDespre praful “minune” se ştie deja că are o multitudine de beneficii asupra sănătăţii, însă puţini sunt cei care cunosc trucul de mai jos. Punem pariu că habar nu aveai ce se întâmplă dacă bei 6 căni de apă cu bicarbonat de sodiu pe zi?! Este o soluţie extraordinară pentru femei.

De ce să bei apă cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este folosit de gospodinele din întreaga lume pentru a igieniza casa, pentru a reda albul rufelor îngălbenite de timp, pentru a curăţa tigăile şi oalele de grăsime, dar şi în cosmetică sau pentru tratarea anumitor afecţiuni. Un truc natural mai puţin cunoscut cu acest praf magic este cel explicat mai jos. Sigur o să îţi pară rău că nu ai ştiut până acum ce se întâmplă dacă bei 6 căni de apă cu bicarbonat de sodiu timp de trei zile.

Pe lângă tratamentul recomandat de medic, femeile care suferă de cistită pot apela cu încredere la această soluţie. Este eficientă în atenuarea simptomelor, ieftină şi la îndemână, spun specialiştii. Tot ce ai de făcut este să dizolvi jumătate de linguriţă de bicarbonat în 200 de ml de apă şi să bei acest amestec de cinci-şase ori pe zi.

Motivul pentru care acest lichid este atât de eficient este simplu: bicarbonatul modifică pH-ul urinei, făcându-l mai puțin acid. Astfel, usturimea şi durerea dispar imediat.

Cistita este de fapt o inflamaţie a vezicii urinare produsă de o infecţie apărută la nivelul acesteia, fiind destul de frecventă la femeia cu vârste între 20 şi 50 ani. Pentru a pune diagnosticul, medicul apelează la un sumar de urină, urocultură şi o ecografie abdominală.

Bicarbonatul de sodiu şi reglarea pH-ului

Un alt motiv pentru care să bei apă cu bicarbonat este reglarea pH-ului. Conform specialiştilor, în cazul în care organismul este prea acid, încep să apară probleme de sănătate. Sistemul imunitar este slăbit, apare oboseala, lipsa de energie, probleme cardiace, osteoporoza sau probleme digestive. Din acest motiv, este foarte important să consumi apa alcalină.

Aceasta se prepară uşor din patru ingrediente simple:

  • 2 litri de apă
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare de Himalaya
  • 1/2 linguriță zeamă de lămâie.

Amestecă bine, apoi lasă peste noapte într-un recipient din sticlă. Abia a doua zi consumă amestecul, însă nu înainte de a testa alcalinitatea. Acest lucru îl poţi face cu ajutorul unor benzi care se găsesc în farmacii.

Sursa: Playtech.ro