sâmbătă 2 ianuarie 3:12 PM

       Abonare la google news

Ce se întâmplă cu deschiderea școlilor în ianuarie. Ministrul Educației a făcut anunțul zilei


După luni întregi în care au făcut cursurile în sistem online, toţi elevii şi părinţii aşteaptă să afle ce se întâmplă cu deschiderea școlilor în ianuarie. Ministrul Educației a făcut anunțul zilei.


Când se redeschid şcolile în România

Milioane de elevi aşteaptă cu mare nerăbdare să afle ce se întâmplă cu deschiderea școlilor în ianuarie. Ministrul Educației a făcut anunțul zilei, spre bucuria părinţilor care doresc ca micuţii să înveţe în sălile de curs, şi nu în sistem online.

Astfel, Sorin Cîmpeanu a explicat că Ministerul Educaţiei vrea „deschiderea cât mai grabnică a școlilor” dacă situaţia epidemiologică o va permite. Deşi iniţial se vehicula că pe 11 ianuarie ar fi trebuit ca elevii să revină în clase, se pare că data oficială este acum de 8 februarie.

“Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ne dorim ca situaţia epidemiologică să permită. Revenirea la scoala se va face ţinând seama şi de ceea ce vor face alte state care se confrunta cu aceeaşi problemă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit România TV.

Mai mult, ministrul Educaţiei a explicat că este obligatoriu ca elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a să revină în sălile de curs, dar şi cei din mediul rural care nu au putut avea acces la cursurile online în ultimele luni.

Când vor avea elevii următoarea vacanţă

Toţi elevii din România se află, până pe 11 ianuarie, în vacanţa de iarnă, iar pe 30 ianuarie, vor intra în vacanţă intersemestrială timp de o săptămână. Astfel, pe 8 februarie, se vor putea întoarce la scoala etapizat, începând cu grădiniţa şi învăţământul primar.

“Ministerul Educaţiei trebuie să fie în prima linie a responsabilităţii, alături de Ministerul Sănătăţii. Sistemul Educaţiei este cel mai mare sistem public, în orice ţară. Va trebui să ne concentrăm pe probleme de ordin urgent cum ar fi deschiderea şcolilor pe care ne-o dorim a se face cât mai repede. Asta dacă va permite perspectiva epidemiologic.

Au fost evoluţii specifice care vizează în special copiii. Este prioritate zero analiza acestor evoluţii şi luarea celei mai bune decizii. Ne dorim cu toţii, profesori, elevi, părinţi, Minister al Educaţiei, reîntoarcerea cât mai grabnică la şcoală”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Sursa: Playtech.ro