Ce se întâmplă acum la TVR, după revelionul cu scandal. Schimbările anunțate la televiziunea publică - Știrile.eu

marți 5 ianuarie 2021 1:15 PM

Ce se întâmplă acum la TVR, după revelionul cu scandal. Schimbările anunțate la televiziunea publicăNoaptea de Revelion a Televiziunii Naționale a devenit subiect de scandal în interiorul instituției. După ce programul realizat de Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu a fost difuzat în noaptea dintre ani, CNA s-a sesizat. Conform paginademedia.ro, la nivelul structurilor din TVR s-au produs și modificări ca efect al scandalului iscat de programul difuzat.

Scandal în TVR, după Noaptea de Revelion

În noaptea dintre ani, la TVR a fost difuzat un program de divertisment, realizat de celebrii Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu. Invitații celor doi pe tot parcursul emisiunii au fost Dan Bittman și stand-uper-ul George Tănase. Până aici nimic deosebit.

Ceea ce a declanșat scandalul ulterior, au fost glumele fără perdea ale realizatorilor, dar și comentariile acide pe marginea pandemiei și a purtării măștilor de protecție. Primii care s-au auto-sesizat, chiar din prima zi a anuli 2021, au fost reprezentanții CNA, urmați și de Iulian Bulai, șeful comisiei mass-media din Parlament. Acesta a declarat despre emisiune că a fost ”un show de prost gust”.

„Pe banii noştri, TVR 1 a avut de Revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie”, este de părere domnul deputat Bulai.

Din păcate, lucrurile nu s-au oprit aici, scandalul luând pe sus toată conducerea postului național de televiziune. Doina Gradea, Președinta Consiliului de Administrație, a decis să ia măsuri drastice, schimbând aproape toți directorii din funcție.

Ca urmare a scandalului, directorii de până la acest moment, care ocupua funcția de interimari, au fost schimbați toți. Astfel că Adela Ştirbescu, a fost numită șefă la TVR Internațional, iar noua șefă de cabinet a Doinei Gradea va fi Luiza Fulea. Aceasta din urmă este soția lui Adrian Fulea, de la Compartimentul Informații Clasificate. Adrian Fulea a revenit în TVR, după ce o perioadă a fost purtătorul de cuvânt la STS.

Doina Gradea se disculpă în scandalul ”Revelionulului”

Momentele de așa-zise glume făcute de Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu au declanșat un adevărat tăvălug în interiorul instituției TVR. Mulți și-au pus întrebarea cum a putut să treacă de verificările din departamente, și să ajungă pe micul ecran produsul celor doi foști membri ”Vacanța Mare”. Președinta TVR, Doina Gradea a încercat, ulterior, să se disculpe în scandalul ”Revelionul de la TVR”, declarând:

”Mi-e greu să cred că domnia sa nu ştie ce înseamnă băşcălie. Dar dacă, totuşi, îi scapă sensul, îi pot spune că băşcălia e una, satira e altceva. Dacă la băşcălie se pricepe oricine (poate şi dl. Bulai, nu ştiu, nu-l cunosc) la satiră nu toată lumea. Tocmai de aceea, pentru programul de Revelion, TVR a apelat la doi cunoscuţi umorişti, Mugur Mihăescu şi Radu Pietreanu. Pentru a face comedie. Deci umor, satiră, comedie, nu băşcălie. Nu am intervenit în propunerile de programe TVR pentru seara de Revelion.

Experienţa de zeci de ani în televiziune m-a învăţat că cenzura (voi reveni la acest cuvânt) nu duce la nimic bun. Responsabilii TVR care au decis includerea acestui show în seara de Revelion îşi asumă acest program iar din cifrele de audienţă rezultă că nu a fost o alegere greşită. De altfel, acum, chiar la ora la care scriu acest răspuns, presa, Facebook, mediul online, sunt efervescente pe marginea acestui subiect. Ceea ce, oricât ar părea de curios, e bine pentru Televiziunea Română.”, spune Doina Gradea, potrivit news.ro.

Sursa: Playtech.ro