vineri 1 ianuarie 2:06 PM

       Abonare la google news

Ce s-a întâmplat în Wuhan de Revelion 2021. Românii vor fi extrem de furioși


Incredibil ce s-a întâmplat în Wuhan de Revelion 2021. Românii vor fi extrem de furioși când vor afla ce au decis chinezii din localitatea de unde a izbucnit pandemia de coronavirus. Ce s-a întâmplat, citeți în articolul de mai jos.


Cum au petrecut locuitorii din Wuhan Revelionul. Parcă nu de acolo ar fi izbucnit epidemia de coronavirus

Ce s-a întâmplat în Wuhan de Revelion 2021 îi va face pe români să fie extrem de furioși. În contextul în care pandemia de coronavirus a pornit din Wuhan, locuitorii orașului au avut voie să iasă în stradă pentru a petrece la cumpăna dintre ani, în timp ce mare parte a mapamondului au avut de înfruntat restricții dure de Revelion. Printre cei obigați să petreacă Revelionul în case s-au numărat și românii.

La un an de când teribila pandemie de COVID-19 a izbucnit în orașul Wuhan, oamenii aproape că au uitat de existența ei. Astfel, mulțimi mari de chinezi au ieșit în stradă la miezul nopții pentru a sărbători Revelionul cum se cuvine. Adevărul este că petrecăreții au purtat măști de protecție, însă dedistanțarea socială nu s-a mai ținut cont sub niciun chip.

Chinezii s-au adunat în număr mare în centrul orașului Wuhan

Potrivit tradiției chinezești, mii de oameni s-au adunat în fața vechii clădiri a Vamei Hankow, unul dintre cele mai populare locuri de petrecut Revelionul din oraș. De asemenea, când orologiul vechi al clădirii a ajuns la miezul nopții, mulți participanți la Revelion au lansat baloane în aer, s-au înveselit și au strigat în cor ”Un an nou fericit”.

Sunt pentru prima dată la Wuhan. Numărătoarea inversă a fost atât de spectaculoasă. Sper să pot obține cu succes diploma de licență și să îmi găsesc un iubit„, a adăugat Yang. ”Sunt atât de incredibil de fericită”, a spus Yang Wenxuan, studentă și turistă, în vârstă de 20 de ani, informează CNN.

Wuhanul a fost supravegheat de forțele de ordine

Mai trebuie menționat faptul că cetățenii Wuhan-ului nu au fost lăsați de capul lor, a existat totuși o prezență mare a poliției și un control strict al mulțimilor. Astfel, unii agenți de securitate au fost văzuți spunând câtorva dintre puținii oameni fără măști că trebuie să își pună una dacă doresc să mai rămână în zonă. Apoi, numărătoarea inversă s-a desfășurat pașnic, într-o atmosferă foarte relaxată.

Festivitățile Revelionului vin la 12 luni după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că a primit, prima dată, vestea cazurilor de pneumonie de cauză necunoscută în Wuhan, care ulterior a devenit cunoscută ca primul focar din lume de coronavirus. În plus, o echipă de experți ai OMS este programată să sosească în China în ianuarie 2021 pentru a investiga originile pandemiei de coronavirus, de unde s-a declanșat.

Wuhan a scăpat de coronavirus

Orașul Wuhan a scăpat de virus de câteva luni, iar în ultimele zile, a vaccinat anumite grupuri specifice ale populației din zonă.

De asemenea, o mică creștere recentă a cazurilor din diferite orașe chineze, inclusiv Beijing, le-a reamintit oamenilor din Wuhan că pandemia nu s-a încheiat încă în totalitate.

Sursa: Playtech.ro