vineri 1 ianuarie 1:59 PM

       Abonare la google news

Ce s-a întâmplat aseară, la ora 23, după ce IPS Teodosie a sfidat din nou legea


Ce s-a întâmplat aseara după ce IPS Teodosie a sfidat din nou autoritățile? Românii sunt șocați de atitudinea Arhiepiscopului și a Bisericii Române. De asemenea, reacția Poliției a fost și ea una uimitoare în special în contextul de față.


IPS Teodosie a sfidat din nou legea. Reacția Poliției e șocant

IPS Teodosie a sfidat din nou măsurile impuse de autorități în cadrul pandemiei de coronavirus. În cursul serii de joi, 31 decembrie 2020, Arhiepiscopul Tomisului a oficiat slujba de Anul Nou la orele 23:00, în condițiile în care oamenii au voie să iasă din casă doar cu declarația pe proprie răspundere și cu un motiv întemeiat. Peste 100 de credincioși au participat la liturghia care a ținut o oră.

La fața locului s-au aflat polițiști și jandarmi care NU au sancționat românii aflați la biserică, ci i-au sfătuit doar să poarte măști de protecție și să păstreze distanța fizică. Slujba Te Deum a început la Constanța puțin peste orele 23:00, unii enoriași nemaiținând cont de nicio restricție primordială în zilele noastre în momentul în care Arhiepiscopul Tomisului a trecut cu tămâierul printre ei. „Am făcut slujba când trebuie să se facă, nu cum mă ispitea cineva. Biserica îşi fixează slujbele, biserica este autonomă, aşa e scris în statutul aprobat de stat. Nimeni nu se amestecă în treburile bisericii”, a susţinut IPS Teodosie, după slujba de Anul Nou.

Patriarhia Română anunță altă slujbă cu fast în prima zi a anului

Patriarhia Română a anunțat că în prima zi din an credincioșii vor avea parte de încă o slujbă de binecuvântare a Anului Nou 2021 în jurul orelor 19:00, pentru a respecta de data aceasta restricțiile de circulației în vigoare din cadrul stării de alertă.

„În contextul prelungirii stării de alertă, în care deplasarea în afara domiciliului este interzisă după ora 23,00, dar şi al recomandărilor speciale ale autorităţilor pentru perioada de sărbători, slujba de binecuvântare a Noului An, care se săvârşea la miezul nopţii trecerii dintre ani, va fi săvârşită anul acesta imediat după slujba Vecerniei din seara zilei de 31 decembrie 2020”, a informat Patriarhia Română, joi.

Reacția Poliției: „scopul nostru nu e acela de a aplica sancțiuni”

„Cu privire la evenimentul religios desfăşurat seara trecută, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel, precizăm faptul că polițiștii și jandarmii constănțeni au acționat în zona respectivă, informând persoanele cu privire la legislația actuală în ceea ce privește deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23.00 – 05.00, precum și obligativitatea purtării măștii de protecție în mod corespunzător”
IPJ Constanța

„Reamintim că scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, ci ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun, dacă nu respectă normele legale în vigoare. Persoanele prezente au fost atenționate verbal, polițiștii amintindu-le despre necesitatea adoptării unui comportament responsabil”, a mai adăugat sursa citată.

Sursa: Playtech.ro