Ce pensie are Traian Băsescu. Suma nu este nici măcar aproape de cea la care te așteptai - Știrile.eu

joi 16 martie 2023 11:59 PM

Ce pensie are Traian Băsescu. Suma nu este nici măcar aproape de cea la care te așteptai


Traian Băsescu a ocupat numeroase funcții importante de-a lungul vieții. De la comandant de navă în flota comercială, până la primar general al Capitalei, și președintele acestei țări, Băsescu a avut grijă să-și asigure viitorul din punct de vedere financiar. Iată ce pensie are fostul președinte, în prezent, după o viață dedicată muncii.


În vârstă de 71 de ani, Traian Băsescu a fost președintele României între anii 2004 și 2014, ocupând una dintre cele mai importante funcții din viața sa.

„Guvernul ăsta a avut două linii – salarii și pensii. Să știți că la amândouă a dat țeapă. Mărirea de 25% s-a făcut mutând contribuțiile, iar în ceea ce privește pensiile… Sunt pensionar, trebuia să primesc la 1 ianuarie o indexare de 5% plus 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie. N-am primit că a rămas că ne mărește pensiile în 2019”, spunea, în urmă cu ceva timp, fostul președinte.

Traian Băsescu. Sursă foto: Antena 3Traian Băsescu. Sursă foto: Antena 3

(CITEȘTE ȘI: Cum se descurcă Elena Băsescu în noua carieră! Ce părere au colegii de redacție despre fiica lui Traian Băsescu: „Este surprinzător…”)

Ce pensie are Traian Băsescu

„Am ieșit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de navă, fost ministru, fost primar general, fost președinte. Cu asta am ieșit, vă aduc fluturașul. Iar Ficior, cel care a murit, avea 5.500 de lei, pentru că e la pensii speciale. Deci, un fost președinte are o pensie mai mică decât… Dacă ai fost 10 ani președinte, vreo 10 prin guverne, 12 ani comandant de navă, ai 2.980, dacă ai fost torționar, ieși cu 5.500 de lei”, a mai spus Traian Băsescu.

În prezent, Traian Băsescu  va rămâne cu pensia pe care o încasează de la Casa Națională de Pensii. Potrivit declarației de avere, aceasta se ridică la 69.920 de lei pe an.

(VEZI ȘI: „Bijuteria” condusă de Traian Băsescu nu a ajuns la fier vechi! Nava-petrolier „Biruința” a fost vândută la un preț colosal)

Cancan.ro