Ce notă dă ,,profesorul" Sorin Grindeanu trenului de Sinaia : ,,așa la undeva 8-9". Am fost și profesor la Universitate...la mine se lua greu 10. Grindeanu, o singură călătorie cu trenul în tot mandatul - Știrile.eu

marți 28 martie 2023 9:12 AM

Ce notă dă ,,profesorul” Sorin Grindeanu trenului de Sinaia : ,,așa la undeva 8-9″. Am fost și profesor la Universitate…la mine se lua greu 10. Grindeanu, o singură călătorie cu trenul în tot mandatulO călătorie cu trenul CFR Călători pe ruta București-Sinaia este de nota 8-9, potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu care, în aproape un an și jumătate de mandat a călătorit o singură dată cu trenul și pe una dintre puținele linii modernizate din România. Întrebat luni,  într-o conferință de presă dacă în timpul mandatului a călătorit cu trenul și pe ce rută, Sorin Grindeanu, ezitant, a răspuns că singurul drum pe calea ferată a fost în urmă cu trei-patru luni pe ruta București-Sinaia, dar fără să poată spune și cât a costat biletul.

,,E…doar nu am mers cu marfar…am mers cu tren de călători de la CFR Călători. Experiența a fost bună, am ajuns mai repede cu trenul pe Valea Prahovei decât cu mașina. Nu a avut întârziere. Voi merge cu trenul și spre Timișoara când toate loturile dintre Craiova și Caransebeș vor fi în licitație, prin PNRR se modernizează cele 4 loturi de la Caransebeș la Arad, iar legătura pe zona de sud, Craiova -Caransebeș să fie finanțată pe POT. Nu cred că e tocmai OK să dau note, dar nu mă feresc….de 20 de ani nu s-a cumpărat nimic, niciun tren nou. Întâmplător sau nu pe ruta București-Sinaia s-a călătorit decent. Am fost și profesor la Universitate, la mine se lua destul de greu nota maximă, așa că tot timpul e loc de mai bine. Undeva…așa la 8- 9″ – Sorin Grindeanu despre singura sa călătorie cu trenul în mandat.

Singurele rute modernizate la CFR sunt București-Predeal, București -Constanța și tronsoane de pe Sighișoara-Simeria.

Cât ar face ministrul Grindeanu cu cel mai rapid tren București-Timișoara

Ministrul Grindeanu a spus în fața jurnaliștilor că a călătorit cu trenul până la Sinaia, un drum ușor de o oră și jumătate pe o linie bună. Însă dacă ar fi ales un drum București-Timișoara pe una dintre cele mai neîntreținute Magistrale CFR, cel mai rapid tren CFR Călători, IR 1691 ar fi făcut 10 ore și 2 de minute pe 533 de kilometri.

NOTĂ : Potrivit CV-ului, Sorin Grindeanu nu a fost profesor, ci asistent universitar la Facultatea de Sociologie și Psihologie – Universitatea de Vest din Timișoara

 

 

Economedia.ro