Ce a pățit o femeie după ce s-a vaccinat anti-covdi-19. Ce i-au descoperit medicii la creier - Știrile.eu

duminică 3 ianuarie 2021 1:00 PM

Ce a pățit o femeie după ce s-a vaccinat anti-covdi-19. Ce i-au descoperit medicii la creierMedicii sunt uimiţi de ceea ce a pățit o femeie după ce s-a vaccinat anti-covid-19. Autorităţile investighează acum cazul care face înconjurul lumii. Iată ce i-au descoperit doctorii la creier!

O femeie, reacţii adverse grave din cauza vaccinului

Autorităţile din Mexic investighează un caz care face înconjurul lumii. Abia acum s-a aflat ce a pățit o femeie, în vârstă de 32 de ani, după ce s-a vaccinat anti-covid-19 cu serul celor de la Pfizer – BioNTech. Se pare că medicii i-au descoperit o gravă afecţiune la creier. Este vorba despre encefalomielită. Acum, pacienta se află internată la secţie de Terapie Intensivă a spitalului din Nuevo Leon.

“Primul nostru diagnostric este encefalomielita”, a explicat Ministerul Sănătăţii din Mexis, într-un comunicat.

Femeia, care este doctor, a experimentat probleme mari de respiraţie, convulsii şi urticarie la doar jumătate de oră după administrarea vaccinului. Se pare că aceasta suferea de alergii, însă pentru moment nu există dovezi clare care să demonstreze că inflamaţia creierului şi a măduvii spinării este cauzată de injecţia împotriva coronavirusului.

Cei de la Pfizer şi BioNTech nu au dat niciun comunicat cu privire la acest incident. În Mexic, imunizarea personalului medical a început pe 24 decembrie. Peste 126.500 de persoane au murit din cauza SARS-COV-2 din cele 1,4 milioane infectate cu noul coronavirus.

În România, campania de vaccinare a început pe 24 decembrie 2020 cu personalul medical. Drept urmare, au fost puse la dispoziţie fise de raportare a reacţiilor adverse.

„Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România pune la dispoziţia pacienţilor şi a profesioniştilor din domeniul sănătăţii noile fişe de raportare a reacţiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19”, informează Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Fişa de raportare poate fi accesată pe site-ul anm.ro, în secţiunea – VACCINARE COVID-19.

Ce este şi cum se manifestă encefalomielita

O afecţiune inflamatorie a sistemului nervos central, encefalomielita este cauzată de un răspuns imun eronat îndreptat împotriva propriului ţesut cerebral în cazul unui vaccin. Virusurile care provoacă reacţii grave cel mai des sunt virusul rubeolic, virusul rujeolos, virusul varicelo-zosterian, virusurile gripale şi paragripale sau Ebstein Barr.

Aceasta afectează mai des copiii şi adolescenţii şi foarte rar persoanele adulte. De obicei, simptomele apar la câteva zile după administrarea unui vaccin.

Simptome encefalomielita:

  • Durere de cap
  • Somnolenţă
  • Febră
  • Confuzie
  • Convulsii
  • Probleme de respiraţie.

“Diagnosticul se pune pe baza anamnezei cu precizarea antecedentelor de boala febrile sau exantem recente, a examenului clinic, a probelor de laborator, a puncţiei lombare cu examen LCR şi a examenului RMN cerebral cu evidenţierea leziunilor demielinizante. Este o afecţiune care pune multiple probleme de diagnostic”, a explicat Dr. Neagu Oana-Camelia, conform csid.ro.

Sursa: Playtech.ro