duminică 3 ianuarie 10:02 AM

       Abonare la google news

Ce a pățit o familie care a refuzat vaccinarea. Decizia judecătorului este revoltătoare


Situaţie fără precedent. Este incredibil ce a păţit o familie care a refuzat vaccinarea împotriva coronavirusului pentru unul dintre membri. Decizia judecătorului este considerată a fi revoltătoare.


Ce se întâmplă dacă refuzi vaccinarea anti-covid-19

Subiectul momentului, la nivel mondial, este fără îndoială imunizarea pentru coronavirus. Spania este una dintre ţările care a început deja injectarea cetăţenilor pentru a fi protejaţi de SARS-COV-2, bătrânii fiind consideraţi o prioritate în acest sens. O situaţie fără precedent face acum înconjurul lumii. Abia acum s-a aflat ce a păţit o familie care a refuzat vaccinarea unui bătrân, decizia judecătorului în acest caz fiind considerată de cetăţeni revoltătoare.

Într-o ţară în care azilele de bătrâni au fost adevărate focare de COVID-19, aceştia nefiind vizitaţi de medici sau rude, în primele luni ale crizei, un procuror din Sevilla a luat o hotărâre controversată. Acesta consideră că familiile care refuză vaccinarea persoanelor în vârstă ar trebui să piardă drepturile legale.

Totul a pornit de la copiii unui vârstnic care nu se mai află în deplinătatea facultăților mintale. Familia a decis ca bărbatul să nu primească injecţia, acesta aflându-se într-un azil. Imediat, judecătorii din Seviila au deschis o anchetă pentru încălcarea dreptului de reprezentare și dreptul la sănătate al persoanei.

Cum vaccinul este considerat legat, judecătorul a dat o sentinţă în favoarea imunizării bătrânului. Astfel, moştenitorii pot rămâne fără dreptul de a-l îngriji.

Spania a înregistrat până astăzi, 3 ianuarie 2021, 1.936.718 de cazuri de coronavirus, dintre care 50.837 au murit.

Câţi bătrâni au fost infectaţi în România cu SARS-COV-2

Conform unui sondaj realizat de autorităţile române, aproape 17.000 de bătrâni au fost infectaţi până acum cu temutul virus, dintre care 14.000 s-au vindecat. 870 de persoane în vârstă au murit din totalul celor 55.000 internate în azile. Din păcate, în România, momentan, sunt imunizate cu serul de la Pfizer-BioNTech doar cadrele medicale aflate în linia întâi în lupta cu SARS-COV-2.

În România, vaccinarea a început pe 27 decembrie, iar până acum 13.242 de persoane au fost imunizate. În ultimele 24 de ore, 1.586 de români au fost injectaţi, conform datelor puse la dispoziţie de către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Dintre cei 13.242 de imunizaţi, 27 de persoane au avut reacţii adverse, comune şi minore, dintre care: 4 – reacţii locale cu durere la locul injectării, iar 23 – reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Sursa: Playtech.ro