miercuri 25 ianuarie 10:55 PM

       Abonare la google news

Caz scandalos la Suceava! Un bolnav din cancer a murit, pentru că nu ar fi dat medicului său șpagă la timp. Detalii ireale din anchetă


În urmă cu cinci zile, Şefa secţiei de Oncologie a Spitalului din Suceava a fost trimisă în arest preventiv. Astăzi, judecătorii au decis ca aceasta să rămână, pentru următoarele 25 de zile, în arest la domiciliu. Au ieșit la suprafață noi detalii din anchetă! Un bolnav de cancer a murit, pentru că nu ar fi dat mită medicului, la timp! Iată mai jos, în articol, mai multe informații.


Mai multe detalii au ieșit la suprafață, în cazul Șefei secției de Oncologie a Spitalului din Suceava. În urmă cu cinci zile, aceasta a fost trimisă în arest preventiv. Astăzi, 25 ianuarie 2023, judecătorii au decis să fie trimisă în arest la domiciliu, pentru următoarele 25 de zile.

Potrivit unor detalii din anchetă, Șefa secției de Oncologie a fost denunțată în martie 2022. Atunci, medicul a prescris un tratament unui pacient, după ce a primit o „atenție”. Același lucru s-a întâmplat și câteva luni mai târziu, când o altă persoană, bolnavă de cancer, a reclamat faptul că medicul refuză să îi prescrie tratamentul.

Vezi și O ȘEFĂ DE LA ONCOLOGIE A LUAT 62 DE ȘPĂGI ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ. PRIMEA MITĂ DE LA BOLNAVII DE CANCER, ÎN CIUDA SALARIULUI IMPRESIONANT

Mai întâi șpaga, apoi tratamentul

Atunci, persoana respectivă ar fi făcut o promisiune în fața Șefei secției de Oncologie a Spitalului din Suceava, spunându-i că va face un împrumut, pentru a-i aduce „atenția” (bani). Atunci, bărbatul, bolnav de cancer, a primit un formular de consimțământ pentru administrarea tratamentului. Abia după două săptămâni a venit medicamentul care ar fi putut să îi salveze viața. Însă, mult prea târziu, pentru că boala l-a răpus pe bărbat.

Este o situație scandaloasă la Spitalul din Suceava. Și nu ar fi două cazuri izolate, ci ar fi avut loc mult mai multe. De pildă, potrivit informațiilor, femeia acuzată că a luat șpagă de la pacienți, pentru a le prescrie un tratament, ar fi recurs la acest gest cu mulți dintre cei care îi călcau pragul cabinetului. Modul de „operare” ar fi fost simplu: Șefa secției ar fi acoperit cu documente plicurile sau banii pe care i-ar fi primit din partea pacienților, apoi, i-ar fi băgat într-un sertar. La finalul turei, femeia ar fi plecat cu plicurile acasă. În condițiile în care un pacient nu s-ar fi prezentat cu „atenții” în cabinetul medical, atunci ar fi fost „trimiși la plimbare”.

Mai mult decât atât, unui bolnav care suferea de două tipuri de cancer i-ar fi cerut mită dublă. De asemenea, Șefa secției de Oncologie ar fi primit, într-o zi, în doar cinci ore, plicuri cu bani de la 10 pacienți, arată observatornews.ro.

Sursă foto: colaj Pixabay

Cancan.ro