duminică 3 ianuarie 6:02 PM

       Abonare la google news

Caz bizar! O doctoriță a fost diagnosticată cu encefalită după ce a făcut vaccinul anti-COVID. Femeia avea antecedente de reacţii alergice la medicamente


O doctoriță a fost internată în spital după ce a primit vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19. Femeia, în vârstă de 32 de ani, a fost diagnosticată cu encefalomielită.


O doctoriţa, cu antecedente alergice, a fost internată în unitatea de terapie intensivă a unui spital public din statul nordic Nuevo Leon după ce a suferit convulsii, dificultăţi de respiraţie şi o erupţie pe piele la jumătate de oră după administrarea vaccinului. Femeia a fost vaccinată săptămâna aceasta. (CITEȘTE ȘI: REACȚII ADVERSE LA VACCINUL ANTI-COVID-19! CE AU PĂȚIT ȘAPTE PERSOANE)

„Diagnosticul iniţial este encefalomielită”, a declarat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat publicat vineri seara. Encefalomielita este o inflamaţie a creierului şi a măduvei spinării. Femeia are antecedente de reacţii alergice la medicamente precum trimetoprim cu sulfametoxazol, un antibiotic ce combate infecţiile urinare, a mai declarat Ministerul Sănătăţii

De asemenea, Ministerul a adăugat că nu există dovezi din studiile clinice că cineva a dezvoltat o inflamaţie a creierului după administrarea vaccinului. Până în prezent, Pfizer şi BioNTech nu au putut fi contactate pentru comentarii.

(VEZI ȘI: UN ASISTENT MEDICAL A FOST DEPISTAT POZITIV CU NOUL CORONAVIRUS LA O SĂPTĂMÂNĂ DUPĂ CE I S-A ADMINISTRAT VACCINUL PFIZER)

Sursa: Cancan.ro