luni 23 ianuarie 4:38 PM

       Abonare la google news

Câți bani primesc lunar angajații ASPA. De necrezut cât câștigă în urma sporurilor primite


Au ieșit la iveală date cu privire la salariile pe care le primesc în acest moment angajații Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA). Banii alocați provin din fondul public, acesta aspect făcându-i pe mulți să primească lunar o sumă considerabilă, mai ales dacă beneficiază și de diferite sporuri.


În urma incidentului care a avut loc sâmbătă, în care o femeie ce alerga pe Lacul Morii a murit din cauza mușcăturilor provocate de o haită de câini fără stăpân, toată atenția a fost îndreptată asupra ASPA. Oamenii au început să se întrebe câți bani primesc lunar toți cei care ar trebui să se asigure că viața oamenilor nu este pusă în pericol.

VEZI ȘI: Cum ne putem salva viața, dacă suntem atacați de o haită de câini agresivi. Ce ne învață experții în dresaj

Ce salariu au angajații ASPA

Grila de salarizare a angajaților ASPA a fost făcută publică ultima dată în luna noiembrie a anului trecut. Potrivit acesteia, toți cei care lucrează în cadrul acestei asociații primesc mai multe beneficii printre care se numără și sporul pentru condiții de vătămare. Oamenilor nu le-a venit să creadă cât primește un director general și un muncitor necalificat.

Conform ultimelor informații, un șofer al ASPA va încasa în fiecare luna un salariu de 4.093 de lei, plus un spor pentru condiții periculoase în valoare de 523 de lei. De asemenea, un muncitor necalificat va obține 3.631 de lei pe lună și un spor de lucru de 464 de lei. Cu cât înaintăm mai mult în grad, cu atât salariile sunt mai mari.

Astfel, un consilier care în principiu ar trebui să petreacă timpul la birou va încasa din partea ASPA 5.899 de lei, plus un spor în valoare de 754 de lei pe lună. În ceea ce privește salariul unui șef de serviciu, acesta ar putea ajunge la 9.690 de lei, fără sporul lunar de 1.238 de lei pentru condiții vătămătoare. Cel mai mare salariu lunar va fi cel al directorului general al instituției, care câștigă 16.917 lei, plus un bonus aferent de 1.456 de lei lunar.

NU RATA: Noua Casă 2023. De ce salariu minim ai nevoie pentru a primi împrumutul

Cancan.ro