Câte amenzi a dat Poliția în prima zi din an pentru nepurtarea măștii. Cifra e colosală - Știrile.eu

sâmbătă 2 ianuarie 2021 6:50 PM

Câte amenzi a dat Poliția în prima zi din an pentru nepurtarea măștii. Cifra e colosalăS-a aflat câte amenzi a dat Poliția Română în prima zi din an pentru nepurtarea măștii de protecție. Cifra este una colosală și poate fi aflată din rândurile de mai jos. Foarte mulți români au început anul stângul, din păcate.

Mii de români au fost amendați în prima zi a acestui an pentru că nu au purtat masca de protecție

S-a anunțat câte persoane au fost amendate în prima zi a lui 2021 de către polițiști pentru nepurtarea măștilor de protecție. Mii de românii au început anul nou cum nu se putea mai rău.

Angajații Ministerului de Interne au amendat peste 5.000 de persoane care nu au purtat mască de protecție, iar valoarea totală a amenzilor a fost de aproape două milioane de lei doar în prima zi a anului 2021. Cele mai multe nereguli au fost constatate de către oamenii legi în privința respectării restricțiilor impuse de limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus.

La câte evenimente a intervenit MAI

Conform MAI, la nivelul întregii țări, în prima zi a anului 2021, angajații ministerului au intervenit la 5.463 de evenimente, majoritatea sesizate prin numărul de urgență 112. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost gestionate peste 1.300 de intervenții la situații de urgență.

Totodată, statisticile arată că în prima zi a acestui an s-a înregistrat o scădere cu 80% a numărului de infracțiuni comise cu violență în comparație cu începutul anului trecut. Cu toate astea, numărul autorilor de infracțiuni prinși în flagrant este în creștere față de anul trecut, de la 85% la 143%.

Câte permise au fost suspendate în prima zi a anului 2021

În plus, la nivel întregii Românii, personalul MAI a aplicat 5.078 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1,9 milioane de lei. De asemenea, polițiștii rutieri au reținut 225 de permise de conducere și au retras 42 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, pe 1 ianuarie, polițiștia și jandarmeria au avut și numeroase activități legate de epidemia de coronavirus.

Nici operatorii economici nu au fost uitașți de MAI

Efectivele MAI au efectuat trei misiuni de însoțire și asigurare a transporturilor vaccinului împotriva Covid-19. De asemenea, au fost desfășurate peste 1.100 de acțiuni punctuale de control pe teritoriul întregii țări cu privire la modul de respectare a măsurilor de protecție sanitară.

Au fost verificați aproximativ 2.500 de operatori economici, 107 operatori transport persoane și aproape 6.000 de obiective de interes, dintre care aproximativ 2.000 de restaurante, terase, fastfood-uri. De asemenea, au fost verificate peste 64.000 de persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog.

S-au data emnzi și pentru nerespectare distanțării sociale

Astfel, în total, în prima zi a anului 2021, au fost aplicate aproape 2.800 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 684.000 de lei. Peste 2.000 de sancțiuni au fost date pentru lipsa măștii de protecție, 586 pentru încălcarea restricțiilor de circulație, 36 pentru nerespectarea distanțării fizice, iar 19 persoane au fost sancționate pentru încălcarea măsurilor privind carantina sau izolarea.

Nu în ultimul rând, alte 40 de sancțiuni au fost aplicate pentru organizarea sau participarea la evenimente publice sau private ori pentru nerespectarea măsurilor dispuse cu privire la organizarea transportului de persoane sau a programului de lucru. De asemenea, organele de control au cosntatat și 3 infracțiuni de combatere a zădărnicirii bolilor.

Sursa: Playtech.ro