marți 24 ianuarie 2:47 PM

       Abonare la google news

Cât costă să faci școala pe Dacia Spring? Însă dacă schimbi mașina trebuie să schimbi și permisul


Primul model electric autohton, Dacia Spring, este un automobil foarte popular, atât de popular încât a ajuns să fie folosit și de școlile de șoferi.


Dacia Spring s-a dovedit a fi o poveste de succes pentru producătorul autohton de automobile. Micul model electric a fost vândut în România în peste 10.000 de exemplare, iar asta îi solidifică statutul de cea mai vândută mașină electrică din România. Recent, Dacia a anunțat și că va exista un model cu mai multă putere, care va produce 65 CP.

Este o mașină atât de populară încât a ajuns să fie folosită și de școlile de șoferi. Noi am căutat și am găsit câteva școli care au în parcul lor auto astfel de mașini pe care cursanții învață să conducă.

Cât costă școlarizarea pe Dacia Spring?

Am cercetat piața și am găsit câteva oferte. Una dintre aceste școli oferă cursuri pe Dacia Spring pentru suma de 1.850 de lei. Bineînțeles, cine va obține permisul de conducere pe o Dacia Spring va fi limitat la a conduce doar mașini cu transmisie automată. Fiind un model electric, nu are nevoie de trepte de viteză, în definitiv nu poți schimba vreo treaptă, iar mașina este încadrată la clasa de vehicule cu transmisie automată.

Față de alte oferte de școlarizare pe mașini automate, Dacia Spring este mai ieftină. Trebuie reținut faptul că în cazul în care obțineți permisul pe o mașină cu transmisie automată, acest lucru vă condiționează să conduceți doar mașini automate, lucru care va fi indicat cu un cod special pe permisul de conducere.

Schimbi mașina/transmisia trebuie să schimbi și permisul?

Cei care doresc să conducă atât o mașină cu transmisie manuală, cât și una cu automată, vor fi nevoiți să urmeze cursurile de pregătire pe o mașină cu transmisie manuală.

În cazul în care ați dobândit permisul pe o mașină automată și vreți să aveți posibilitatea de a conduce o mașină manuală, atunci va trebui să urmați cursuri pe o mașină cu un astfel de tip de cutie de viteze.

Promotor.ro