Care este numele real al lui Ion Ţiriac: „Am încercat să-l schimb” - Știrile.eu

luni 4 ianuarie 2021 10:45 AM

Care este numele real al lui Ion Ţiriac: „Am încercat să-l schimb”Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați oameni la nivel mondial, a încercat să-și schimbe numele.

În acte apare prenumele Ioan, nu Ion, dar nu a reușit să-l modifice din cauza birocrației.

„În paşaport scrie Ioan, nu scrie Ion. Tatăl meu a fost Ioan şi atunci mi-a făcut şi pe mine Ioan. Am încercat la un moment dat să îmi schimb numele, să îmi pun Ion, dar trebuia să fac atâtea hârţoage încât am renunţat. Ioan Ţiriac scrie în paşaport, născut în 1939, pe 9 mai, la Braşov”, a declarat Ion Ţiriac la TVR 2.

Ion Țiriac: „Atunci am văzut pentru prima dată pâine”

Înainte de a se afla pe podiumul miliardarilor români, avere sa fiind estimată la peste 1.2 miliarde de euro, Țiriac a cunoscut din plin neajunsurile. „În 1944 aveam 5 ani. Atunci am văzut pentru prima dată pâine. E foarte greu să vorbeşti despre aceste lucruri, să înţeleagă că n-ai văzut în viaţa ta pâine. Începuse războiul, eram la Braşov, ne retrăsesem într-un sat care se numea atunci satul Lunca, acum se numeşte Săcele, mi se pare.

Stăteam la nişte rude acolo pentru că Braşovul era bombardat în fiecare zi. Tatăl meu era în război, a avut o permisie. A venit un om bine făcut, avea 1.87, îmbrăcat în haine militare şi avea în braţe această pâine. Şi atunci a fost prima dată când mi-aduc aminte că am mâncat pâine. Şi, uite, că am crescut, acum mă uit la pâine şi mă îngraşă”, a mai spus Ion Ţiriac.

Ce spunea Ilie Năstase despre Ion Țiriac: „Ne hrăneam din conserve. Am dormit pe plajă”

Ilie Năstase, fost mare lider mondial ATP și bun prieten cu Ion Țiriac, povestea despre situația financiară precară avută: „Țiriac spune mereu: Ilie a dormit mai mult cu mine decât cu toate cele cinci neveste…Noi am plecat de la zero! Ne luam conserve cu noi la turnee ca să ne putem hrăni, am dormit și pe plajă în Italia.

Am luat-o de jos de tot. Și ca să ajungi să ai avioanele tale private, să mai și pilotezi, când ție îți era frică… Țin minte că mergeam cu el în SUA și spunea să îl țin de mână în avion, îi era frică. Și acum, la 81 de ani, să ajungi să pilotezi un avion privat, e ceva incredibil”.

Sursa: Prosport.ro