vineri 1 ianuarie 4:56 PM

       Abonare la google news

Carantină prelungită în Bragadiru. Ce restricții au fost impuse de autorități


Carantină prelungită în Bragadiru. Prin urmare, în perioada 01.01.2021-08.01.2021, orașul Bragadiru va fi în carantinat. Măsurile impuse cetățenilor rămân aceleași, plus măsurile luate de autorități la nivelul întregii țări.


Citește și: Cum a schimbat pandemia viaţa românilor în 2020. 70% au cântat singuri, nu au băut alcool şi au fost la mai puţine nunţi

Carantină prelungită în Bragadiru: ”În urma emiterii Ordinelor Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat dr. Raed ARAFAT, începând cu data de 01.01.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 7 zile, măsura de carantinare zonală se prelungește în următoarele localități ilfovene: Orașul Bragadiru – Ordinul șefului DSU nr. 4660564 din 31.12.2020 privind prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru orașul Bragadiru, județul Ilfov” , se arată în comunicatul transmis de Prefectura Ilfov.

Românii care merg în Belgia vor intra automat în carantină

Potrivit noilor modificări introduse de autorităţile belgiene, intrate în vigoare pe 31 decembrie 2020, orice persoană care soseşte în Regatul Belgiei după o şedere de cel puţin 48 de ore într-o zonă roşie, inclusiv România, trebuie să intre în carantină.

Carantina se poate încheia numai după efectuarea, în a şaptea zi de carantină, a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Porivit MAE, măsura va rămâne în vigoare cel puţin până la data de 15 ianuarie 2021. Totodată, conform informaţiilor comunicate de autorităţile belgiene, persoanele rezidente în Belgia care se întorc dintr-o zonă roşie unde au stat mai mult de 48 de ore trebuie să efectueze două teste moleculare tip PCR, respectiv în prima zi şi în a şaptea zi de carantină. Începând cu data de 2 ianuarie 2021, aceste persoane vor recepţiona un mesaj tip SMS după întoarcerea pe teritoriul belgian, care le va permite să se prezinte la un centru de testare.

MAE reaminteşte că sunt exceptate de la obligativitatea prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ la intrarea în Belgia următoarele categorii de persoane care provin dintr-o zonă roşie, inclusiv România.

 

 

Sursa: Romaniatv.net