Când se vor redeschide școlile. Anunțul făcut de Ministrul Educației: ”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea devreme” - Știrile.eu

sâmbătă 2 ianuarie 2021 4:42 PM

Când se vor redeschide școlile. Anunțul făcut de Ministrul Educației: ”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea devreme”Potrivit Ministrului Educației, școlile nu se vor redeschide pe 11 ianuarie, data programată în calendarul anului școlar în urmă cu mai multe luni.

Sorin Câmpeanu spune că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă, 11 ianuarie 2021, este un termen mult prea scurt.

”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. (…) Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă″, a declarat Sorin Câmpeanu pentru stirileprotv.ro.

Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie, potrivit Ministrului Educației.

Dacă școlile s-ar redeschide la acea dată, atunci elevii vor avea avea în continuare cursuri exclusiv online. Ludovic Orban declara în urmă cu ceva timp că școlile vor rămâne închise până când se va înregistra o scădere semnificativă a numărului de infectări.

”Până la o scădere semnificativă a numărului de infectări, învățământul se va desfășura online. Am fost criticați și când le-am păstrat deschise și când le-am închis. Aproape toate țările care au păstrat deschise școlile, între timp le-au închis.

Sigur că elevii nu dezvoltă forme severe, în școală riscul de transmitere e mai mic, dar deschiderea școlilor presupune aglomerație, o serie de alte activități legate de mersul la școală, care cresc riscul epidemiologic”, spunea Ludovic Orban.

 

Sursa: Cancan.ro